Временният шеф на Апелативната специализирана прокуратура Николай Найденов е поискал

...
Временният шеф на Апелативната специализирана прокуратура Николай Найденов е поискал
Коментари Харесай

След като изнесе доказателства срещу "ТАД груп", прокуратурата поиска делото да е закрито

Временният началник на Апелативната профилирана прокуратура Николай Найденов е изискал от Апелативния профилиран углавен съд да гледа на следващия ден при закрити врата делото за ареста на притежателя на " ТАД груп " Иван Тодоров. Това оповестява профилираният уебсайт lex.bg, като се базира на информация от уеб страницата на прокуратурата.

В настояването на Найденов се прецизира, че са събрани нови доказателства, които могат да разкрият сензитивна информация за хора и компании. Прокурорът написа още, че става дума за взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски връзки, свързани с директното развиване на стопанска система на страната.

" Не би било редно и вярно във връзка с тази информация отнасяща се до физически и юридически лица и осъществяващи разнородна активност подчинена на законовите условия в страна, да бъде изложена на показ и притежание на лица присъстващи в правосъдната зала, тъй като те биха били застрашени по един или различен метод /икономически или психически/, както и със свои противоправни дейности да застрашат националната сигурност на страната ", пишат в настояването си от прокуратурата.

Желанието на държавното обвиняване идва единствено седмица, откакто от там разпространиха изненадващо до медиите част от доказателствата по следствието за кибертероризъм против Иван Тодоров, комерсиалния шеф в " ТАД груп " Георги Янков и 20-годишния чиновник Кристиян Бойков, който бе първият арестуван по случая с приключването на персоналните данни на на 5 млн. българи от Националната организация за приходите (НАП).

До медиите бяха изпратени общо 13 файла, измежду които фотоси на файлове от компютри, телефон, както и стоп фрагменти от охранителни камери в " ТАД груп " с обяснителни бележки кое какво е.

" По мотив митинга на Апелативната профилирана прокуратура за избраната мярка за неотклонение " парична гаранция " на притежателя на " ТАД груп " Иван Тодоров и с позволение на наблюдаващия прокурор публикуваме елементи от доказателствения материал, събран в хода на следствието ", споделиха тогава от държавното обвиняване.

От файловете бяха заличени всички персонални данни, обстоятелства и условия, които съгласно прокуратурата биха навредили ползите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази. В един от файловете обаче не бяха заличени ЕГН на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров, депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и двама юристи, свързвани с Пеевски.

След общественото изнасяне на доказателства единственият претендент за нов основен прокурор Иван Гешев, който сега е заместител на Цацаров, разгласи, че и отсега нататък ще се изнасят данни до медиите по основни каузи.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (122)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР