Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев приема спокойно хвалбите за

Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев приема спокойно хвалбите за ...

Генчев назова основния конкурент на Лудогорец.


Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев приема спокойно хвалбите за добрите резултати след назначението начело на шампионите и посочи Левски като основен конкурент в битката за титлата. Бившият халф заяви, че възходът под негово ръководство с осем поредни победи във всички турнири е резултат от множество фактори и той е само един от тях. Генчев разкри и нещо любопитно за треньорската си кариера, а именно кой специалист му е оказал най-голямо влияние.

„Надявах се да стартирам добре и да успея да помогна на отбора. Резултатите не са само моя заслуга – те са на футболистите и на всички, които работят тук. Изражението на терена не е само резултат от работата на треньора. През лятото взехме доста нови футболисти, които трябваше да вникнат в начина на игра на Лудогорец, да разберат какво значи Лудогорец. Всеки ден ги приближаваше към това. Това е съвсем естествено, когато дойдат нови футболисти. Синхронът в един отбор е едно от най-важните неща. Точно това се подобри през последните месеци и така показваме своето лице. Рубиконът бяха мачовете срещу Марибор. Те ни класираха в групите на Лига Европа, а с това дойде и спокойствието. После дойдоха и победите в България, които също допринесоха за нашата увереност. Със сигурност това ми помага страшно много, защото през годините уважението се е запазило. Аз съм бил капитан на тези играчи. Това ми помага на мен, а и опитните помагат в съблекалнята, за да ги приобщят към идеите, които задавам“, сподели Станислав Генчев пред „Диема спорт“.

„Нашият тим разполага с много добри футболисти, постигнали много в живота и спорта. Аз се старая да бъда честен с тях – да им показвам хубавите неща, но и грешките. Когато избирам стартовата единадесеторка, се старая да бъда честен. Който не играе, да знае защо не играе, а който играе, да бъде наясно защо е попаднал там.”

Източник: fakti.bg