Временният буферен паркинг на бившето летище Узунджово“ вече работи, съобщиха

...
Временният буферен паркинг на бившето летище Узунджово“ вече работи, съобщиха
Коментари Харесай

Заработи буферният паркинг за ТИР-ове на летище „Узунджово“

Временният буферен паркинг на бившето летище „ Узунджово “ към този момент работи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Тази заран, с проведен ескорт там са пристигнали първите 64 тежкотоварни автомобила. На бившето военно летище тази заран беше и шефът на " Гранична полиция " гл. комисар Светлан Кичиков, както и регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова, кметът на Хасково Станислав Дечев, шефът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков и шефът на Областно пътно ръководство Хасково инж. Радостин Ламбрев, които координираха дейностите по логистиката на краткотрайния паркинг и следяха за осъществяването им.

Директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ гл. комисар Светлан Кичиков съобщи, че опашката от тежкотоварни коли по автомагистрала „ Марица “ на излаз към Република Турция се е стопила и към този момент е към 5 км. Пропускателната способност  на пункта в Турция е увеличена вследствие на извършените диалози сред отрасловите министри с турските им сътрудници и дневно към този момент минават към 1200 тира. След като бъдат обработени на граничнопропускателният пункт, чакащите на буферния паркинг тежкотоварни коли се пропущат поетапно, съпроводени от полицейски патрули, разясни гл. комисар Кичиков.

Работата по обработката на терена продължава. Вече са инсталирани осветителни тела, химически тоалетни и водоноски за потребностите на водачите. На паркинга има непрекъсната защита, ще бъде обезпечен и кетъринг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР