Временната забрана за влизане на територията на България на лица

...
Временната забрана за влизане на територията на България на лица
Коментари Харесай

Забраната за влизане в България през Турция падна, трафикът е нормален

Временната възбрана за влизане на територията на България на лица и пътни транспортни средства през граничните пунктове с Турция падна. Забраната беше въведена на 24 април - първия ден от свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Мярката целеше попречване на придвижване на рейсове и персонални коли от Турция към България при започване на празничните дни.
Към 6 часа тази заран на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово трафикът на товарни коли е естествен.
До 23:59 ч. на 26 април бе в действие краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни транспортни средства, влизащи от Република Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово, Капитан Андреево и Малко Търново.
За влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители. Турските гранични управляващи не позволяват влизане в Турция на водачи на тежкотоварни коли, които са жители на рискови в епидемиологично отношение страни. Не се позволява влизането и на водачи, които са посетили тези страни в последните 14 дни.
На границата с Гърция на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт трафикът е естествен. Преустановено е прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград заради затруднение на епидемиологичната конюнктура на гръцка територия. На останалите пунктове гръцките гранични управляващи краткотрайно пропущат единствено непознати жители, които живеят или работят в Гърция, което би трябвало да се удостовери на границата с формален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.
На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав Мост Видин трафикът е натоварен за товарни коли на вход и излаз.Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. По информация на румънските гранични управляващи, от 25 март 2020 година български жители, които пътуват за Румъния, подлежат на наложителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Мерките не се ползват за водачите на товарни транспортни средства с потенциал над 2,4 тона. Транзитните товарни коли могат да преминат българо-румънската граница единствено през взаимните Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе – Гюргево и Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Калафат. Товарните коли, които транспортират артикули от и за Румъния, може да минават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.
На границата със Сърбия на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина трафикът е натоварен за товарни коли на вход, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово трафикът на товарни коли е естествен. На трите пункта от сръбска страна не се пропущат пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления. Преустановeно е прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на българските Олтоманци и Стрeзимировци.
На границата със Северна Македония на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково и Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево трафикът на товарни коли е естествен. На влизане в Република Северна Македония не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. На излизане от районен съд Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево – Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР