Временната парламентарна комисия за разследване на полицейско насилие по време

...
Временната парламентарна комисия за разследване на полицейско насилие по време
Коментари Харесай

Комисията за незаконно подслушване на граждани вика Гешев за обяснения

" Временната парламентарна комисия за следствие на полицейско принуждение по време на митингите през 2020 година и нелегално подслушване на жители ще " призове " идната седмица за пояснения основния прокурор Иван Гешев ".

Това заяви ръководителят на комисията Николай Хаджигенов.
 Единодушни ли са били депутатите за прецедента Пламен Николов - съвсем съгласно Николай Хаджигенов Единодушни ли са били депутатите за " прецедента " Пламен Николов - " съвсем " съгласно Николай Хаджигенов
Председателският съвет е решил на следващия ден Народното събрание да гласоподава, че отхвърля кандидатурата на Пламен Николов за министър председател. След края му...

Главният прокурор ще би трябвало да обяснипо член 95 от Наказателен кодекс за принудително събаряне на властта посредством въоръжено въстание.

" Ще го питаме всичко. Той има задължението да ни каже ", разясни Хаджигенов.

Той обаче допусна, че основният прокурор няма да пристигна в комисията, макар че " няма право да откаже ", само че " Иван Гешев е като Бойко Борисов, няма да пристигна, както Борисов пренебрегва парламентарната република ".

В комисията ще бъдат призовани в комисията още тогавашните основен секретар на Министерство на вътрешните работи и шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, както и чиновници от отделите " Контратероризъм " на ГДБОП и ДАНС и на вътрешна сигурност, които са работили по прокурорската кореспонденция, по която са били подслушвани жители, публицисти и политици.
 Николай Хаджигенов: Изявлението на Слави е занимателно, само че няма правна стойност Николай Хаджигенов: Изявлението на Слави е занимателно, само че няма правна стойност
" Ходът на Има Такъв Народ е един от вероятните сюжети, които предвиждахме. Слави хвърли прочувствено играчките и сподели, че повече няма да си играе...

Хаджигенов сподели още, че комисията ще приготви промеждутъчен отчет за обстоятелствата, които е разкрила. Той няма да бъде конфиденциален, евентуално ще бъде показан и пред комисията ЛИБЕ за наблюдаване на върховенството на закона в Европейски Съюз.

Министерство на вътрешните работи са изпратили В тях има информация, обвързвана и с журналиста Димитър Кенаров, който разгласи, че му е бил нанесен побой от служители на реда по време на митингите.

" Комисия на Столична дирекция на вътрешните работи е открила, че по отношение на Кенаров са били употребявани незаконосъобразно - мощ и помощни средства, както и че е арестуван в нарушаване на закона, като е бил записан в Пето районно управление (на МВР) като " поканен " т.е. " нарушени са му всички права ", уточни Хаджигенов.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР