Временната комисията, която бе създадена, за да изясни казуса около

...
Временната комисията, която бе създадена, за да изясни казуса около
Коментари Харесай

Временната комисия за разследване на сделката за ЧЕЗ се събра на първото си заседание

Временната комисията, която бе основана, с цел да обясни проблема към договорката с ЧЕЗ, която бе в центъра на внимание седмици наред, одобри устав за работата си, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Депутатите одобриха общоприетите процедурни правила за организацията и активността на работата на Временната анкетна комисия за ЧЕЗ. Те плануват дневния ред, периодичността и продължителността на съвещанията на комисиите да се дефинират от самите членовете на комисията. Съгласно разпоредбите Комисията се привиква на съвещание от нейния ръководител по негова самодейност, по искане минимум на една трета от членовете или от ръководителя на Народното събрание дружно с план на дневен ред, а съвещанията са открити. Комисията може да реши обособени съвещания да бъдат закрити.
Следващото съвещание ще бъде на 27 март (вторник), когато депутатите ще изслушат службите още веднъж по проблема, както и МФ.
Те ще насочат и питане към Арбитражния съд, където се намира делото, ще изслушат КЕВР и не на последно място ще изпратят питане към премиера Бойко Борисов, който би трябвало да даде повече информация на депутатите по какъв начин тъкмо страната ще взе участие в договорката.
Председателят на комисията Жельо Бойчев изясни, че упованията са огромни, защото би трябвало да се обясни дали има заплаха за сигурността на страната поради договорката, както и дали ще се наложат законови промени в активността на регулатора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР