Временна парламентарна комисия ще работи по 3 депутатски имунитета -

...
Временна парламентарна комисия ще работи по 3 депутатски имунитета -
Коментари Харесай

Временната комисия казва за 3-те имунитета до 18 юли

Временна парламентарна комисия ще работи по 3 депутатски имунитета - на Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ). Тя би трябвало да се произнесе по трите проблема не по-късно от 18 юли.

Това гласи проекторешението за основаването й, импортирано от парламентарната група на “Продължаваме Промяната - Демократична България ” в деловодството на Народното събрание. Комисията се образува по настояванията на основния прокурор Иван Гешев за лишаване депутатските имунитети.

За основаването на комисията се заприказва, откакто и Борисов, и Петков отхвърлиха да си дадат непринудено имунитетите с аргумента, че прокуратурата се употребява като политическа бухалка.

Според предлагането на ПП-ДБ комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души на паритетен принцип от всяка парламентарна група. Тя ще работи до привършване на предмета си, само че би трябвало да приключи работата си не по-късно от 18 юли 2023 година За всеки случай би трябвало да реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и ще се изготвя настрана мнение. В Народното събрание са импортирани голям размер доказателствени материали, с които членовете на комисията би трябвало да се срещнат, прецизират от ПП-ДБ.

Със основаването на тази краткотрайна комисия се следва практиката на Народното събрание до момента по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители, споделят вносителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР