Временна парламентарна комисия ще проучва процедурата по избор на нов

...
Временна парламентарна комисия ще проучва процедурата по избор на нов
Коментари Харесай

Парламентът ще проверява поръчката за нови бойни самолет

Временна парламентарна комисия ще изследва процедурата по желание на нов вид военен аероплан. Депутатите сътвориха Временна парламентарна комисия за изследване осъществяването на процедурата.

Предложението за тази комисия е на Цветан Цветанов от ГЕРБ и група народни представители. Комисията ще работи два месеца.

Председател на комисията стана Емил Христов от ГЕРБ, а негов заместител – Христо Гаджев от ГЕРБ. Комисията е формирана общо от 19 депутати от всички парламентарни групи на симетричен принцип - 8 от ГЕРБ, 6 от Българска социалистическа партия, двама от Обединените патриоти, двама от Движение за права и свободи и един от " Воля ".

Повече от два часа депутатите спориха към нуждата от основаване на комисията. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бяха срещу.

Задочен спор към избора да се поръчат самолети „ Грипен” се завърза през последните дни сред ръководещата партия ГЕРБ и президента Румен Радев.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов упрекна Румен Радев в лобизъм за самолетите „ Грипен”, а Радев отговори: „ Доживяхме Цветанов да упреква страната Швеция в корупция, тъй като нали знаете, че за корупцията трябват две страни”.

Бившият боен министър Бойко Ноев разгласи през днешния ден пред bTV, че моделът самолети „ Грипен”, който България е избрала, към този момент няма да се създава и решението е опорочено.

„ Това не са кренвирши, с цел да бъдат по този начин създавани и да се стопират. Те се създават по поръчка”, сподели от Букурещ президентът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР