Временна мярка за изтеглянето на километричните опашки от тежкотоварни камиони

...
Временна мярка за изтеглянето на километричните опашки от тежкотоварни камиони
Коментари Харесай

Летището в Узунджово става паркинг за тежкотоварни камиони

Временна мярка за изтеглянето на километричните опашки от тежкотоварни камиони от автомагистрала „ Марица “ разискват институциите. Взето е решение товарните коли да бъдат пренасочвани към бившето летище „ Узунджово “. Все още не е ясно по кое време съответно това може да се реализира, чака се да стане до няколко дни.

Ще се употребява главно пистата на бившето летище, която е с дължина близо 3 км. Ще бъдат обезпечени необходимити санитарни ограничения като тоалетни. Летището може да поеме към 3 000 камиона. Те ще се отбиват от автомагистрала „ Марица “ през пътен възел „ Димитровград “, а организацията е поверена на Министерство на вътрешните работи и чиновниците на ТОЛ ръководството.

Към момента има 1 200 камиона в развой на изчакване за прекосяване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, заяви на брифинг на националния щаб шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ Светлан Кичиков, представен от районното издание Haskovo.info. Водят се диалози сред вътрешните министри на България и Турция да се облекчи трафикът и за по-бързо прекосяване на камионите през пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР