Времената, когато водачите на слух определяха повредата в техния автомобил

...
Времената, когато водачите на слух определяха повредата в техния автомобил
Коментари Харесай

Опасни звуци, издавани от колата

Времената, когато водачите на слух определяха повредата в техния автомобил отминаха окончателно. Днес колите са други, а зад кормилото постоянно седят недотам механически грамотни водачи. Ако нещо скърца и трака - отиваме в сервиз, в случай че нямаме пари, продължаваме напред. Последният метод обаче може да се окаже гибелен и много безценен. Има някои по-странни звуци, които колата може да издава, и които е добре да знаете какво значат
Електронен вик

Ако при привеждане на автомобила в деяние, още когато системата е на " контакт " чуете чужд електрически вик, то би трябвало да знаете, че времето, когато колата ще откаже да възпламени, е доста близо. Този проблем би трябвало да се в профил в сервиз, само че в действителност не е толкоз животозастрашаващ, както другите, разказани по-долу.
Съскане

Автомобилът не е чайник, само че и той може да кипне. Употребяваните коли постоянно страдат от така наречен пробиви в системата за изстудяване на мотора. Тя може да бъде установена от шума, представляващ съскане от моторния отсек, постоянно съпроводен с пара. Преглед на радиатора и съединенията на системата би трябвало да бъде изработен неотложно, тъй като в противоположен случай може да се стигне до прегряване и деформиране на цилиндровата глава, а ремонтът ѝ напълно не е на ниска цена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР