Времената, когато производителите на смартфони се стремяха да копират iPhone

...
Времената, когато производителите на смартфони се стремяха да копират iPhone
Коментари Харесай

Най-копираният смартфон от 2017 година

Времената, когато производителите на смарт телефони се стремяха да копират iPhone наподобява отминаха. Създателите на AnTuTu оповестиха, че новият любимец в това отношение, с който се пробват да се съпоставят всички, е на Samsung, от неговата продуктова линия Galaxy S. Според оповестените статистки, над една трета от всичките копия на най-различни смарт телефони копират решенията на южнокорейския бранд.
Експертите на AnTuTu организираха самостоятелен разбор и изясниха, че за 2017 година най-копираният смарт телефон е Galaxy S7 Edge . Именно него се пробват да пресъздадат множеството китайски производители на мобилна електроника. Интересно е, че второто и третото място са за топ-сгъваемите модели W2016 и W2017 и е явно, че този вид мобилни телефони са доста известни в Китай.



Анализът на пазара сподели, че ползата към Apple от страна на китайските производители е към този момент значително по-малък. Фалшивите iPhone в този момент заемат единствено 8% от всички копирани смарт телефони. Най-популярният модел измежду имитаторите напълно не е iPhone X, а флагманът от 2016 година iPhone 7 Plus.



Голям е и делът на Xiaomi. За 2017 година 5% от копията на смарт телефони са на телефоните на Xiaomi. Съвсем предстоящо, най-вече се копират най-продаваните модели – Mi 6, Mi Mix и Mi Max.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР