Времена на изпитания са. Всички сме се затворили - някои

...
Времена на изпитания са. Всички сме се затворили - някои
Коментари Харесай

Грижите, които да полагаме за домашния любимец по време на коронавирус

Времена на тествания са. Всички сме се затворили - някои физически, други прочувствено. Надяваме се, че ще свърши бързо, че този вирус ще ни отмине леко и че няма да ни съсипе като общество, като стопанска система и като хора.

Паникьосани, доверяваме се на всяка нелепост, избълвана в интернет пространството, а всичко, както знаем, има последици. Затова би трябвало да бъдем доста деликатни какво четем и деликатно да сортираме източниците си на информация.

Откакто стартира да се популяризира Covid-19, доста се изписа за това дали домашните любимци са носители на болестта и могат ли да ни разболеят от COVID-19, което пък стана причина доста хора да изоставят домашните си любимци, уверени, че могат да си заразят с новия ковид.
 Снимка 472024

Истината е, че до този миг не съществува научно доказателство, че домашните животни могат да заболеят или да бъдат прeносители на COVID-19. И кучетата, и котките могат да боледуват от коронавироза, която в множеството случаи е краткотрайна и може да аргументи забележителен коремен дискомфорт, само че техният скотски корона вирус, друг от COVID-19, не може да се трансферира на хората.

Това обаче не значи, че не би трябвало да бъдем виновни стопани и да се грижим за животните си вярно. От клиники " Добро скимване " ни дават някои от най-важните ограничения, които като стопани да домашни любимци (особено кучета, които би трябвало да излизат навън) би трябвало да предприемем в изискванията на пандемия от COVID-19.
 Коронавирусът, пипането на лицето с мръсни ръце и по какъв начин да спрем да го вършим
Как да спрем да пипаме лицето си

Защото вирусите единствено това чакат
Разходките на домашния любим би трябвало да се правят от един член на фамилията и то в стеснен периметър и с по-малка дълготрайност от нормално . Не бива да се събираме на групи с други стопани на кучета, като не трябва да разрешаваме и на други хора да галят и гушкат кучето ни . Както ние сега заобикаляме здрависване и прегръщане между тях, хубаво е да спестим контактите и на четириногия ни другар. Важно е усърдно да почистваме след животното си ( в този момент, а и по принцип), както и да почистваме добре него след разходка. Това значи да мием с кучешки шампоан лапите, опашката, носа и муцуната. Ако кучето се е въргаляло, хубаво е да го изкъпем цялото.  Снимка 472023

Не е целесъобразно да използваме белина и мощни, съсредоточени дезинфектанти . Подходящ вид за по-голяма наша сигурност след миенето е да минем лапичките с мокри кърпички със спиртно наличие. Ако кучето ни носи дрешки при разходка, би трябвало да се перат след всяко излизане на открито . Ако водим животното си на ветеринар, целесъобразно е първо да се обадим да си запазим час , с цел да заобикаляме скупчване на доста хора и околните срещи с други кучета и стопани. Ако въпреки всичко сме с положителен тест за COVID-19 и сме под карантина, би трябвало да заобикаляме по опция контакт с домашния си любим и да се опитаме да намерим човек, който ще ни помогне в грижите за животното. Ако не можем, целесъобразно е да си мием ръцете преди и след контакт с любимеца си.  Коронавирусът, карантината и някои препоръки по какъв начин да се предпазим, с цел да не надебелеем
Как да не надебелеем по време на карантина

Една от неприятните страни на това да сме вкъщи за толкоз дълго време
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР