Време е за "Ролан Гарос". Жребият определи тази година Григор

...
Време е за "Ролан Гарос". Жребият определи тази година Григор
Коментари Харесай

Ролан Гарос: Григор Димитров започва срещу неудобния за него сърбин Янко Типсаревич

Време е за "Ролан Гарос ". Жребият дефинира тази година Григор Димитров да стартира шампионата със среща с неуместния за него сърбин Янко Типсаревич. Така във втори следващ шампионат от Големия шлем двамата ще спорят кой е по-добър още в първи кръг. Така беше и на Australian Open през януари.

До момента двамата имат шест срещи между тях, като 34-годишният Типсаревич има преимущество с 4:2 в общия баланс. На клей кортове в единствения мач сред тях Димитров завоюва в Монте Карло през 2013-а.

Заради травми Типсаревич се срина до 317-то място в международната класация. Българинът обаче също върви надолу и към този момент е 47-и в света.

Тази година Димитров единствен ще пази името на българската школа в шампионата във френската столица, откакто Виктория Томова отпадна в квалификациите за главната скица.

Досега Григор Димитров в никакъв случай не е прескачал трети кръг в "Ролан Гарос ". Тази година ще играе за девети път в Париж, като е стигал до тази фаза от шампионата през 2013, 2017 и 2018-а. През предишния сезон българинът загуби от испанеца Фернандо Вердаско в три сета.

Четири пъти Димитров си е тръгвал още след първия кръг на "Ролан Гарос " - през 2011, 2014, 2015 и 2016 година.

Откритото състезание на Франция (от 1968 г.), или както още се назовава - "Ролан Гарос " (Roland-Garros), е един от четирите шампионата от Големия шлем по тенис. Провежда се всяка година за интервал от две седмици сред средата на май и началото на юни в Париж. Той е вторият по ред шампионат от Големия шлем (след Откритото състезание на Австралия) и е най-важният шампионат в света, проведен на клей.

Официалното название на шампионата е "Tournoi de Roland-Garros " ( "Турнир Ролан Гарос "). Той е кръстен на спортния комплекс, на който се организира. През 1968 година френското състезание по тенис е първият от шампионатите за Големия шлем, който приема "откритата " формула, разрешавайки равнопоставеното присъединяване както на дилетанти, по този начин и на професионални тенисисти. носещ името на Ролан Гарос (Roland Garros) - един от първите френски летци и водач на боен аероплан по времето на Първата международна война.Загива на фронта през 1918 година.

Испанският тенисист Рафаел Надал Парера (Rafael Nadal Parera) е първенец от предходната година. Той има пет следващи и общо 10 трофеи от "Ролан Гарос ".

Шампионка при дамите е Йелена Остапенко (на 22 г.). Тя е първият латвийски тенисист, който печели купа от Големия шлем, а също по този начин и първият непоставен тенисист, който печели "Ролан Гарос " след 1993 година. Йелена е известна със мощно нападателния си игрови жанр със мощни удари от главната линия, включващ наклонност за целене на линиите
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР