“Време е за разум и мир.ООН призова за решаване на

...
“Време е за разум и мир.ООН призова за решаване на
Коментари Харесай

Елена Гунчева-Гривова: Време е за разум и мир

“Време е за разсъдък и мир.ООН прикани за решение на казуса в Светите земи, като се сътвори и страна Палестина, а Йерусалим да бъде столица и на двете страни. И да живеят евреи и палестинци в мир. ” Това написа във фейсбук някогашният народен представител от ” Възраждане ” Елена Гунчева-Гривова.
“От жертви на холокоста, на които всички дължат състрадание, се трансфораха в палачи на бебета и мирни поданици, трансфораха се в тези, които построяват огради с бодлива тел към деца и дами. Вече светът ги гледа и вижда, че ръцете им са в кръв ”, написа още тя.
Safenews разгласява целият текст без редакторска интервенция:
ВРЕМЕ Е ЗА РАЗУМ И МИР
Организация на обединените нации прикани за решение на казуса в Светите земи, като се сътвори и страна Палестина, а Йерусалим да бъде столица и на двете страни. И да живеят евреи и палестинци в мир. Ясно е, че на военно равнище, палестинците изгубиха доста в хора, здания, инфраструктура, избитите деца, бебета и дами няма по какъв начин да бъдат признати като естествени жертви. Израел загуби доста. Дори не може да се каже, че има Пирова победа, тъй като не съумя да победи. Израел не осъзна по какъв начин промени мнението на света за себе си. От жертви на холокоста, на които всички дължат състрадание, се трансфораха в палачи на бебета и мирни поданици, трансфораха се в тези, които построяват огради с бодлива тел към деца и дами. Вече светът ги гледа и вижда, че ръцете им са в кръв. И последващите решения и отношение ще бъдат въз основа на това, което сами си направиха израелците. В Светите земи би трябвало да има мир. Защото другояче светът е заплашен. Йерусали е свят град за няколко религии. Там война не би трябвало да има. Наоколо не би трябвало да се лее кръв. И никой няма правото да заплашва вярващите от тези религии да посетят Светите места. Решението за независима палестинска страна трябваше още след ВСВ да бъде изпълнено. Тогава нямаше да се стигне до толкоз кръв и почтени жертви. Израелците не схванаха, че когато отвориш уста да погълнеш целият свят, светът няма да ти го разреши. И никой дълго време няма да толерира сходно отношение на агресия, геноцид и убийства на почтени. Защото колкото и да се изкарват жертви, моето потомство помни Интифадата, Ясер Арафат, битката на палестинците за самостоятелност и лична страна. Палестинците имат право на мир и сами да се ръководят. И никой няма правото да ги избива поради това предпочитание. Време е договарянията да стартират и да се реализира непринудено или зорноволно мир и признание на Палестина. Елена Гунчева-Гривова

“Хамас ” заяви, че е погубен най-малкият пленник – 10-месечния Кфир

Той е умрял дружно с 4-годишния му брат и майка им при израелски бомбардировки. Израел ревизира информацията. “Хамас ” е уведомил договарящите в столицата на Катар – Доха, че е подготвен на удължение на примирието в Газа с 4 дни.

Снощи бяха пуснати още 12 заложници в подмяна на освобождението на 30 палестински пандизчии. За първи път бяха освободени пленници, държани от групировката “Ислямски джихад ”.


 

Въоръженото крило на “Хамас ” – “Бригадите Ал Касам ” настояват, че най-малкият пленник – 10-месечният Кфир Бибас е погубен дружно с 4-годишния му брат Ариел и майка им при израелски бомбардировки.

Палестинското коренно придвижване Хамас свързва договарянията за освобождение на пленени израелски бойци с непрекъснато помирение в линията Газа. Това заяви египетският ефирен канал Al-Qahira Al-Ikhbariya, припомня Safenews.

Според него палестинските радикали са удостоверили, че „ изискванията за освобождение на израелските военни ще бъдат разнообразни “. По-специално, договарянията по този въпрос включват разискване на „ преустановяване на военните дейности и повдигане на блокадата “ от бранша.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР