Време е за преговори със Сърбия, които ще доведат до

...
Време е за преговори със Сърбия, които ще доведат до
Коментари Харесай

Тачи: Време е за договор със Сърбия


Време е за договаряния със Сърбия, които ще доведат до историческо помиряване. Това съобщи косовският президент Хашим Тачи.

Той разяснява идната си среща със сръбския президент Александър Вучич, която би трябвало да се организира в неделя в Брюксел. Наблюдатели означават, че тя ще е финалната стъпка за постигането на контракт сред Косово и Сърбия за помиряване сред двата народа, оповестяват македонски медии.

На конференция в Прищина Тачи съобщи, че Съединени американски щати и Европейски Съюз са мощно заинтригувани от нормализирането на взаимоотношенията сред двете страни.

„ Нашата цел е да получим правно обвързващо съглашение сред Косово и Сърбия, което да разреши нормализиране на ситуацията сред нашите земи и нации. Време е за тези договаряния, които по един или различен метод ще доведат до подписването на историческото съглашение, което ще постави завършек на една трагична ера сред двете страни ”, съобщи косовският президент.

Той акцентира, че е наясно, че това ще бъдат едни сложни договаряния и сподели „ Косово няма за какво да се плаши от разговор, нито пък от неговия завършек ”.

„ Както обществото и политиците в Косово имаха нужната смелост, познания, организираност и взаимно единодушие на конференцията в Рамбуйе и във Виена за договарянията за обективна битка, оповестяване на самостоятелност и сформирането на страна ”, съобщи Тачи.

Той акцентира, че договорът със Сърбия е значим за ускоряването на процесите по интеграция в Косово.

Срещата на Тачи и Вучич ще бъде в неделя в Брюксел и ще се организира дружно с висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР