Време е за последните мачове от 1/8-финалната фаза в Шампионска

...
Време е за последните мачове от 1/8-финалната фаза в Шампионска
Коментари Харесай

Ще успее ли "Челси" отново да излъже "Барселона"?

Време е за последните мачове от 1/8-финалната фаза в Шампионска лига. В един от най-вълнуващите конфликти " Барселона " приема " Челси " на " Камп Ноу ", а срещата ще бъде излъчена от 21:45 ч. по bTV Action. Коментарното ни студио стартира 45 минути по-рано.

Първият мач на " Стамфорд Бридж " приключи 1:1 и по този начин противниците резервираха интригата за реванша. Въпреки спорното си показване в Англия, " лондончани " направиха мощен мач вкъщи преди три седмици. Лионел Меси пък за първи път вкара на " Челси " в своята кариера.

Каталунците се стремят към 11-и следващ 1/4-финал в най-комерсиалния футболен шампионат. Статистиката при семейства на британски отбори също е на тяхна страна - 19 победи, 11 равенства и единствено 2 загуби.

Двата тима се познават добре. Срещали са се общо 13 пъти в евротурнирите. При последния им конфликт обаче ликуваха " сините ".

На полуфиналите през 2012 година воденият по това време отбор от Роберто ди Матео завоюва първата среща в Лондон с гол на Дидие Дрогба. Реваншът в Испания приключи 2:2 и по този начин " Челси " се изправи на финала против " Байерн " Мюнхен, а след това завоюва Шампионска лига за първи път в историята си.

Пред Ернесто Валверде има единствено една въпросителна и тя е обвързвана с ветерана Андрес Иниеста, който лекува контузия.

Антонио Конте пък няма да може да разчита на контузените Рос Баркли и Давид Луис.

В другата среща от 1/8-финалните реванши " Бешикташ " е хазаин на " Байерн " Мюнхен. Мачът е от 19:00 ч. по RING. Германският първенец ще се разноски до Турция след безапелационен триумф с 5:0 на " Алианц Арена ".

За " черните орли " обаче това ще бъде мач на достойнството. " Бешикташ " ще се опита да реализира първи триумф против баварците на равнище Шампионска лига. В досегашните три мача турският отбор е записал три загуби и то без да означи гол.

Шенол Гюнеш няма да може да разчита на контузените Душко Тошич и Пепе, а Домагой Вида е осъден поради аления картон, който получи в първата среща.

Треньорът на гостите Юп Хайнкес пък ще бъде без трайно контузените Кингсли Коман и Мануел Нойер. Под въпрос са Корентен Толисо и Хамес Родригес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР