Време е за национален консенсус. Той трябва да съдържа важни

...
Време е за национален консенсус. Той трябва да съдържа важни
Коментари Харесай

Радев към НС: Върнете на българите свободата, законността и справедливостта

Време е за народен консенсус. Той би трябвало да съдържа значими цели, които да върнат на българите свободата, законността и справедливостта. Тези полезности са предусловие за надмогването на бедността, за благоденствието и модернизацията на България.

Това съобщи президентът Румен Радев в послание към народа и Народното събрание от парламентарната естрада при откриването на новоизбрания 47-и парламент.

Държавният глава съобщи, че ни е необходим политически консенсус на реформаторските сили към нуждата от стабилно, реформистко, обществено ръководство.

Той сподели, че от това зависи да имаме държавно управление. От него зависи и самият живот на Народното събрание, ориста на политическата ни система, която не може да понесе следващи предварителни избори посред зимния сезон, както и ориста на хората, които чакат неотложни парламентарни решения за превъзмогване на рецесията, сподели президентът.

Румен Радев приветства авансово започнатите диалози сред евентуалните сътрудници в бъдещото ръководство.

" Надеждите към новия парламент са големи, а залогът съдбоносен ". Това съобщи в обръщението си към депутатите президентът Румен Радев.

Според него в последните два Народното събрание са се чули неуместни истини и значими въпроси, само че те не са съумели да изпълнят основната задача – сформиране на болшинство и лъчение на държавно управление.

Най-важната цел на това национално заседание е да продължи демонтирането на досегашния модел на ръководство, съобщи Радев. Според него той е бил изрично отритнат от гласоподавателите.

Президентът цитира анализатори, съгласно които с този парламент се слагал завършек на прехода. Той съобщи на депутатите, че от тях зависи да бъде затворена тази ера, с цел да не се пилее повече " историческо време ".

Струва си да разгледате бюджета, който служебното държавно управление е длъжно да внесе в Народното събрание, сподели президентът Румен Радев в обръщението си.

Той планува напредък на приходите, грижа за възрастните, стимулиране на развиването на дребните общини, условия за стопански напредък, сподели Радев.

Президентът уточни, че през днешния ден е изключително значим и консенсусът към външната политика. Важно е българската дипломация да бъде в ръцете на експерти от кариерата, нужен ни е консенсус по всички значими външнополитически тематики, изключително когато е заложена българската ни еднаквост, сподели Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР