Време е за дискусия по проблемите на управлението на здравната

...
Време е за дискусия по проблемите на управлението на здравната
Коментари Харесай

Здравната система не е дюкян

Време е за полемика по проблемите на ръководството на здравната система, счита депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов.
Той взе участие в разискванията за възстановяване на изискванията на труд и финансовата отплата за българските медици по време на COVID-кризата. Депутатът стартира изявлението с рецензия към своите сътрудници поради доста празни места в пленарната зала.
" За мен е много потискащо да видя полуизпразнената зала по времето на един спор, засягащ въпрос, с какъвто не сме се сблъсквали последните 50 години. Не знам за какво е по този начин. Не знам каква е отговорността на българският парламент, само че не мога да не бъда отчаян “, съобщи проф. Михайлов.
Според него не би трябвало да се отделя цялото внимание на въпроса с финансовите обезщетения или неналичието на защитни средства за медиците, които дефинира като „ дребни тематики “.„ Изводите бяха направени, дейностите бяха подхванати. Какво се е случило, занапред ще се проучва напълно “, счита депутатът, съгласно който обстановката към рецесията е посочила по какъв начин се ръководи системата в сложни моменти.
„ Три години и половина Българска социалистическа партия припомня, че са нужни промени. В първите месеци, когато бяхте към момента въодушевен, като всеки млад министър, казахте: „ Да, системата е болна. Трябват промени “.
Вече сме във вашата трета година, промени няма! Тази рецесия – здравна, икономическа, психическа и обществена сложи на напред във времето абсолютния нонсенс здравната система да се ръководи посредством ротативки от клинични пътеки, посредством оборот , като ресторант, дюкян или комерсиална верига . Тези два месеца оставиха здравната система без безусловно никакви доходи, по метода, по който тя се финансира законово “, обърна се той към здравния министър в залата.
„ Здравната система не беше претрупана, а изпразнена от наличие “, добави още проф. Михайлов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР