Време е за Боксинг Дей! Английската е единственото топ първенство

...
Време е за Боксинг Дей! Английската е единственото топ първенство
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити - Лестър 4:0, греда за "лисиците"

Време е за Боксинг Дей! Английската е единственото топ състезание в Европа, което радва феновете си с мачове на най-високо равнище и през тези дни от годината. А за през днешния ден е подготвен и специфичен конфликт сред първенеца от сезон 2015/16 Лестър и сегашния отличник .
" Лисиците " гостуват на " Етихад Стейдиъм " в опит да спрат серията от 8 следващи турнирни победи на " жителите ". Мачът ще стартира в 17:00 часа българско време и ще можете да го следите .



СЪСТАВИ
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Силва, Де Бройне, Марез, Стърлинг
Лестър: Шмайхел, Вестергор, Томас, Амарти, Перес, Тилеманс, Дюсбъри-Хол, Олбрайтън, Люкман, Мадисон, Ихеаначо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
5` - 1:0! Сити хвана топката от първите секунди и не я пусна, а обсадата докара до гол. Де Бройне получи в наказателното поле подаване на Фернандиньо. Овладя, огледа се за свободен съотборник, само че подобен нямаше - направи лъжливо придвижване, завъртя се и стреля точно с левия си крайник, с цел да не остави шансове на Шмайхел.
Около 10-ата минута от срещата се стигна до центриране от ъглов удар за Сити. Топката бе ориентирана към далечната част от наказателното поле, само че там Лапорт бе арестуван от Тилеманс, който безусловно повали с ръце противника. Първоначално основният арбитър не отсъди нарушаване, само че след това ВАР му алармира да преразгледа обстановката.
14` - 2:0! Рияд Марез се нае с осъществяването и бе безмилостен, пращайки топката високо и мощно, като по този метод не остави шансове за интервенция на Шмайхел, макар че топката бе пратена нетолкова надалеч от него.
В 18-ата минута Лестър отговори с най-хубавото си състояние за гол досега. " Лисиците " получиха правото да изпълнят директен свободен удар на към 25-30 метра от вратата на Едерсон. Мадисън стреля доста рисково, а след контакт с бразилския пазач, топката в последна сметка се отклони в напречната греда .
21` - 3:0! Сити обаче продължи с убийствената си успеваемост. Кансело получи отдясно и подаде мощно по земя, паралелно на голлинията. Шмайхел там мазета с ръка, макар че към него нямаше противникови футболисти. След намесата на датчанина обаче топката бе пратена навръх пътя на Гюндоган, който от близко нямаше проблеми да я добави в голлинията.
Тилеманс направи още една дузпа към 20-ина минути преди края на частта. Стърлинг сподели бързи крайници и смени посоката, само че там Тилеманс не бе подготвен и направи ново нарушаване.
26` - 4:0! Точно Стърлинг извърши извоюваната дузпа и с сходно на осъществяването на Марез, бе безмилостен и не остави шансове.


ПРЕДИ ДВУБОЯ
След края на паузата за националните тимове в края на октомври Сити е съвсем безупречени - завоюва групата си в Шампионска лига, до момента в който във Висшата лига победи в 10 от 11-те си мача. Все отново " жителите " водят единствено с 3 точки на върха пред втория Ливърпул.
Лестър пък се намира в слаба форма и има единствено 1 победа в последните си 5 мача във всички шампионати - тя обаче пристигна в последния кръг от шампионата с разгромното 4:0 над Нюкасъл.
Сити е вкарал тъкмо по два пъти и е спечелил всяко от последните си три семейства във Висшата лига, когато играе тъкмо след 25-и декември. През предишния сезон " жителите " разгромиха с 5:2 на този стадион Лестър и " лисиците " ще имат защо да си отмъщават.
Лестър обаче търси първата си победа като посетител в шампионата през този сезон против тим, който не е дилетант в елита през акцията. Тимът обаче играе едва на Боксинг Дей - откогато влезе в елита през 2014 година, има 1 победа, 1 тъждество и 5 загуби. Единственият триумф обаче е точно против Манчестър Сити - през 2018 година.
Любопитното е, че 8 от последните 10 гостувания на Лестър във Висшата лига приключват при резултат 2:1 - от време на време в интерес на " лисиците ", различен път против тях.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР