Време е вече политиците да си поемат политическата отговорност и

...
Време е вече политиците да си поемат политическата отговорност и
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров иска политиците да си поемат отговорността за РСМ

Време е към този момент политиците да си поемат политическата отговорност и да стане ясно кой по какъв начин желае да постъпва и какво му е отношението към бъдещето на България. За това прикани Ангел Димитров , съпредседателят на Смесената българо-македонска комисия проф. Ангел Димитров

При работата на последното съвещание на комисията не е реализиран никакъв прогрес , а българските специалисти са следили единствено " втърдяване на старите позиции ". Колегите от РСМ доста сполучливо и интензивно спускат " пропагандна завеса пред същинската работа на комисията " и отклоняват работата от нейната същност.

По никакъв метод не желаят да признаят общата ни история, изясни Димитров: " Нашите сътрудници би трябвало да защитят нещо, което е незащитимо " - така наречен мултиперспективност и това, че да имаш обособена страна, имаш право на обособена позиция . Това е занемаряване на източниците и пояснение на историята, какво всеки си изиска , акцентира Димитров.
 Проф. Димитров: Нищо доста не постигнахме на 13-ата българо-македонската комисия
Проф. Димитров: Нищо доста не постигнахме на 13-ата българо-македонската комисия

Македонските учени не отварят дума даже за взаимното честване на Гоце Делчев

" Започват да навлизат в една фаза на нерви. Нашите сътрудници извършват политическата линия на своето управление - да не се признава, че има обща история и да се държат нещата в напрежение. Обвиненията им са ориентирани, че българската страна политизира тематиката, тъй като в нашата страна няма определено ново държавно управление ", уточни той.

Нашите сътрудници не престават да считат, че водим някакви договаряния , само че би трябвало да се разграничават ясно нещата и политиците да поемат отговорност по какъв начин да го създадат и каква отговорност ще понесат за дейностите си, настоя той. Проф. Димитров акцентира, че българската страна желае да има най-близки и другарски добросъседски връзки и ще продължат срещите, макар че за това се изисква сериозна доза издръжливост.

Той доста се надява македонските сътрудници да излязат от окопа, в който са влезнали, а да не не престават да дълбаят надолу . " Трябва да беседваме като учени, а не като реализатори на политически поръчки ", безапелационен бе умозаключение проф. Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР