Време е САЩ да сложат край на подкрепата към Народните

...
Време е САЩ да сложат край на подкрепата към Народните
Коментари Харесай

Турция към САЩ: Спрете да подкрепяте кюрдските милиции

Време е Съединени американски щати да сложат завършек на поддръжката към Народните отряди за отбрана (YPG), откакто бойците на „ Ислямска страна “ са победени. Това съобщи турският министър председател Бинали Йълдъръм, който се срещна с американския вицепрезидент Майк Пенс.

Двамата организираха среща във Вашингтон, която продължи час и половина – повече от плануваното, написа „ Хюриет дейли нюз “. Турция за следващ път прикани американските сили да спрат поддръжката към кюрдските милиции, които Анкара преглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

„ Говорихме за проблемите посред ни откровено и почтено. Решихме да поддържаме разговор. Моето наблюдаване е, че вицепрезидентът гледа позитивно на Турция “, съобщи турският министър-председател.

Майк Пенс е изразил пред Бинали Йълдъръм „ дълбока угриженост “ от арестите на американски жители и на локални чиновници в американските дипломатически задачи в Турция, както и на публицисти и на хора от гражданското общество, съобщи „ Ройтерс “.

Между Анкара и Вашингтон се зароди дипломатическа рецесия поради арестите в US дипломатически представителства на турска земя, което докара и до визови ограничавания. Йълдъръм съобщи, че обстановката се усъвършенства и нещата се връщат към нормалния си темп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР