“Време е отново да ставаме мъже, при това мъжествени мъже.

...
“Време е отново да ставаме мъже, при това мъжествени мъже.
Коментари Харесай

Америка търси истински мъже

“Време е още веднъж да ставаме мъже, освен това мъжествени мъже ”. Това е откъс от пламтящия в Америка спор онлайн трептящата (при тях) тематика: какво се случва с тези същества, които по-рано се деляха на два пола, а в този момент са се заплели в същността си.

Спорът по тази тематика тече във всички западни страни, само че в Америка там би трябвало да води, да се докара до цялостна невъзможност. Историята е ясна - лудостта на феминистките, култът към травеститите, възторгът пред половите малцинства. Нямат си, разбирате ли, по-голям от тях.

Цитатът, с който започнахме диалога е от изданието с говорещо наименование “Американски консерватор”, създателят е испанец - социологът и журналист Итзу Диас, доста известен измежду републиканците и разните там десни в Съединени американски щати. И въпреки да дава отговор на масата изявления и акции на демократите, има смисъл да привържем диалога единствено към една позната ни обява. Тя е за това каква гнусота е каубоят, т.е. обичайният за Америка облик на същинския мъж. Това го писаха демократите в своя обичан вестник “Вашингтон Пост”.

Няколко цитата от този материал: там се сблъскват двама герои - селскостопански служащ, водещ каубойски живот и обществен служащ. Последният е същински демократ, т.е. същински американски мъж, който е просто длъжен да бъде в непрекъсната рецесия, да носи тежестта на контузиите и да минава през терапия. Той изригва по волята на създателя метафизичен истини що е то токсична неустрашимост, въплътена в облика на каубоя. А това се оказва такова нещо, което най-често се обръща на открито - към близките, само че от време на време и във вътрешността, към самия себе си. И тогава стартират другите неприятности. Днес и70И% от самоубийствата в Съединени американски щати се правят от бели мъже, които сформират 30 на 100 от цялото население на страната. При това очеркът във “Вашингтон Пост” избира за място на действието изцяло избрани региони от Уайоминг - това е по едно и също време типичен пейзаж на някогашния Див Запад и “поясът на самоубийствата”, район-рекордьор в това отношение. Довеждат каубоите до самоизтребление.

И този диалог в публикацията приключва с въпроса - що е то мъжествеността.

И тук се появява нашият испански автор-консерватор, който ни дава отговор, освен това не един, няколко. Например: дамите се нуждаят от честност, съвест и смелост от мъжете.

Но това е откъс от книга по социология от 1870 година наречена “Как дамите правят оценка мъжете”. Има по-късно определение: джентълменът би трябвало да комбинира две крайности, той би трябвало да бъде мъж от кръв и желязо, само че по едно и също време непоказен, мек, непретенциозен и неосезаем. Авторът е забележителният Клайв Луис, написал “Хрониките на Нарния”.

А това определение към този момент е на самия Диас: “Смелият, доблестен и грациозен мъж е по-добра компания от страхливия, ненавиждан, мек изменник, непрекъснато мрънкащ за своите проблеми”.

Тук най-интересното е по какъв начин и за какво това се случва с демократичната част от западните общества, от кое място се взема концепцията за “токсичната мъжественост”, която би трябвало да се души, осъжда и погребва. Ние по ясни аргументи повече виждаме обстановката, когато тези хора ни ненавиждат - т.е. нещо външно, за тях непознато и враждебно. И не виждаме в точния момент, когато те се ненавиждат сами себе си и сами се унищожават като общество и цивилизация. И би трябвало да виждаме това - въпреки и за това, че да се пазим от непознатата болест (собствените ни стигат). Но и тъй като, че когато цели общества се самоизяждат, то им е доста просто да открият излаз в омразата на нещо външно и “варварско”.

Тук има забавни мисли от същия Диас. Мислите, че унищожаването на мъжествеността и мъжете е артикул на добре проведената полуда на феминистките, т.е. дамите нападнаха мъжете? Нищо сходно, споделя нашият испанец. Виновни са социолозите, които дълго време се забавляват като основават изкуствено (тоест нямащи отношение към биологията и природата) структури, измисляйки “доминиращата мъжественост” и “хомосексуална”. Първата са Арнолд Шварценегер и Доналд Тръмп, (впрочем, и двамата са републиканци, схваща се). Оказва се, че те не са способни да преобладават в публичния живот, тъй като си го изкарват на фамилията и приятелите. Е, с хомосексуалната - т.е. вярната - неустрашимост, всичко е ясно без думи.

Но би трябвало да разберем от кое място идва тази преобладаваща неустрашимост. А демократите упрекват покорните дами, които мислят единствено по какъв начин да угодят на мъжете. Да, дамите са отговорни.

Това е мястото, където Диас забива своя концептуален гвоздей: сегашният гневен феминизъм в действителност унищожава дамите. Той ги оплита в двойна неистина: за личната им биологична природа и за наложителното пренебрежение към мъжкото държание. И вследствие на това феминистките изискват дамите да придобият точно тези качества, които са длъжни да презират у мъжете – способността на последните да преобладават и да ценят свободата им. Още един път феминистките ценят в дамите същите качества, които презират у мъжете. В последна сметка страдат всички.

Като послепис. Живеем във военна ера. Това е доста неприятно, без нея щеше да е по-добре, само че откогато пристигна такава ера, тя изважда главното в хората, човешкото. Ето, пробвайте се да започнете да обяснявате на дамите от Донбас, че мъжът би трябвало да бъде обуздан, съмняващ се в себе си, гальовен и размишляващ за това какъв пол в действителност е. Гражданската война в Украйна беше стартирана от тези, които вляха прелестни западни полезности в страната си, в това число гей паради в центъра на Киев. И би трябвало да бъде приключи с изцяло разнообразни хора, същински мъже и дами. Между другото, ние откровено не желаеме такова тестване в Америка, само че в случай че стартира там, ще бъде забавно да забележим по какъв начин ще се развие там разногласието за мъжествеността.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР