Време е лявото да се обедини. Назряло е много сериозно

...
Време е лявото да се обедини. Назряло е много сериозно
Коментари Харесай

Нинова: Време е лявото да се обедини срещу модела на управление на България

" Време е лявото да се сплоти. Назряло е доста съществено чувство, че лявото би трябвало да се сплоти против статуквото и против модела на ръководство на България ". Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Актуално " по БСТВ, оповестиха от пресцентъра на партията.
„ Изключително съм задоволена от полемиката за бъдещето на лявото. Над 30 партии и НПО-та се събрахме и седнахме на една маса, макар че през годините сме имали комплицирани връзки.
Всички несъгласия бяха забравени, говорихме за общи дейности. Този конгрес не остана просто кръгла маса –ангажирахме се всяка партия да излъчи собствен представител и по секторни политики да изработим общи позиции и дейности.
Предстоят ни секторни срещи, в които да беседваме професионално. Това прерасна в разговор, в съдействие и отворен формат – могат да се причисляват и други обединения към нас. Има нужда от единни дейности вляво за смяна на модела на ръководство ", съобщи Корнелия Нинова.
По отношение на коронакризата и ограниченията на държавното управление, Нинова удостовери безапелационното си мнение, че ръководещите не са се справили със социално-икономическите ограничения.
По думите ѝ огромна част от предложенията на Българска социалистическа партия, фокусирани в грижа за хората, стопанската система и локалното самоуправление, са били отхвърлени, а тези, които са били взаимствани от левицата, са били приложени неприятно.
Нинова заключи, че държавното управление е предложило заеми, вместо безплатна финансова помощ за най-засегнатите от рецесията. Вместо еднократна помощ за семейства, ръководещите са предложили единствено заеми.
Тя напомни за решението, взето във връзка със земеделското произвеждане и подпомагането на земеделските производители посредством налагането на продукцията им в комерсиалните вериги: „ Вдигна се доста звук, само че при първата забележка от Брюксел държавното управление отстъпи. Взеха хубавата концепция, опорочиха я –резултат нямаше. Най-тежките последствия са социално- икономическите и те занапред предстоят “.
Нинова напомни, че е било отхвърлено и предлагането за понижаване на Данък добавена стойност на храни и медикаменти, което по думите й е щяло да помогне най-вече на хората с ниски приходи и на възрастните. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия има проект за излизане от рецесията и търси утвърждението на обществото: " Ние предлагаме решения, търсим утвърждението на обществото. Наесен ще бъде извънредно тежко, в случай че не се вземат ограничения в този момент “, съобщи Нинова. 
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР