Време е да затворим посолствата“, обяви днес бившият руски президент

...
Време е да затворим посолствата“, обяви днес бившият руски президент
Коментари Харесай

Медведев: Време е да затворим посолствата

„ Време е да затворим посолствата “, разгласи през днешния ден някогашният съветски президент и сегашен зам.-председател на Съвета по сигурност на Русия, Дмитрий Медведев, с което даде знак, че страната му, наподобява, няма желание да разчита на дипломатично разрешаване на обстановката в Украйна макар появилите се поръчки за това през вчерашния ден.

„ А контактите не престават, като се гледаме един различен единствено с бинокъл и оръжейна оптика “, разяснява той в своя в обществената мрежа „ ВКонтакте “.

Според него глобите против Русия могат да са „ отличен мотив “ за обзор на връзките с всички страни, които са ги наложили, и да се стигне до спиране на разговора за стратегическа непоклатимост.

Това преразглеждане на връзките със западните страни, които се оповестиха срещу съветската инвазия в Украйна тази седмица и постановиха ограничавания на Русия, съгласно Медведев е добра вест.

По думите му глобите са „ мит, небивалица “ и няма да трансформират нищо. „ Това е ясно даже за невежи хора в Държавния департамент “, написа той.

„ Те заплашват да конфискуват парите на съветски жители и съветски компании в чужбина… Но на това би трябвало да се отговори много симетрично “, разяснява Медведев. Той разясни, че военната интервенция ще продължи, до момента в който бъдат реализирани резултатите, „ за които сподели президентът на Русия “, визирайки оповестените демилитаризация и денацификация на Украйна, за които Владимир Путин загатна, обявявайки своята „ специфична военна интервенция “ в четвъртък сутринта.

Бившият съветски президент не изключи опцията страната му да се откаже от контракта за понижаване на нуклеарните оръжия Нов СТАРТ, подписан сред него и американския президент Барак Обама през 2010 година и удължен от техните наследници. Миналата година Русия и Съединени американски щати се съгласиха да удължат действието на документа с пет години, до 4 февруари 2026-а.

Той назова „ непочтено “ решението на Съвета на Европа да приключи участието на Русия. Публикацията му приключва с думите, че „ заниманието занапред стартира “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР