Време е да започнем да учим децата да използват и

...
Време е да започнем да учим децата да използват и
Коментари Харесай

Учител: Децата ни не знаят, че Русия е била против Съединението

Време е да стартираме да учим децата да употребяват и други източници, да им посочим кои са верните източници, с цел да не стават жертва на агитация или дезинформация. Децата са будни, те търсят, нашата задача като учители е да спрем да приказваме за учебници, за образователни стратегии.

Така учителят по история Емил Соколов разяснява по Нова Тв една настояща тематика - би трябвало ли да се ревизира наличието на учебниците по история.

По отношение на Русия българските деца не знаят, че е била срещу Съединението на Изтомчна Румелия с Княжество България. Че когато имаш империя и ти си в орбитата й, най-логичния метод е тя да желае да те държи по някакъв метод зависещ. В нашите учебници по история убягва обстоятелството, че в действителност Русия е империя. Тя не е братска страна или братнси народ, такова нещо няма. Това е империя, която преследва ползите си, добави Соколов.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР