Време е да сложим край на чакането – на 18

...
Време е да сложим край на чакането – на 18
Коментари Харесай

Интернет сензацията Живот в скалите с премиера във Варна

Време е да сложим завършек на чакането – на 18 октомври от 18:30 ч. в зала 4 пресцентър на ФКЦ е формалното показване за варненската аудитория на трансформиралия се в сензация още преди публикуването си разказ на Мария Лалева " Живот в скалите ". Специално присъединяване ще вземе и Симеон Лютаков.

Романът " Живот в скалите “ има собствен път още преди да е оповестен, даже още преди да е приключен изцяло. Хиляди почитатели на Мария Лалева в продължение на няколко години чакаха с боязън в обществените мрежи да се появи следващият откъс, в който да разпознаят себе си. Постепенно тези къси изречения се превръщаха в афоризми и реализираха хиляди споделяния и вярна аудитория. Не, това не е маркетингов трик, плануван във времето, а постепенно, напластяващо и откровено писане " без нито една нечестна пауза “.

След оповестяване на датата за излизане от щемпел нетърпението на читателите се трансформира в същинска лавина от предварителни запитвания и поръчки. От понеделник, 8 октомври " Живот в скалите “ e и в книжарниците.

Историята в романа " Живот в скалите “ заплита орисите на няколко герои, които се срещат в остарелия Созопол. Младата нелечимо болна Марина и дребният й наследник Павел идват да живеят в морския град. Там се срещат с Михаил- прочут пропил се артист, Демир- умен и мил дъртак, Луиза – борбена и импулсивна арменка и баба Настасия – ясновидка и врачка. Появата на дамата и детето в дребния затворен свят на четиримата самотници в скалите прекатурва живота на всички. Раждат се красиви другарства, стартират непредвидени промени в живота на героите. Болестта на младата жена предизиква Михаил да премисли житейските си избори, да открие в себе си неподозирана храброст и блян към нов път. Демир и баба Настасия обгръщат цялата история в мистичност и чувство за съдба и предначертана орис, разкриват пред новодошлите един друг свят оттатък зримата действителност. Луиза получава шанса да покаже дълбочината и силата на огромното си сърце. Надвисналата гибел лишава времето, изборите, думите, убежденията на героите от досегашните им граници и решителност. Малкият Павел се трансформира в център на една нова галактика за четиримата в скалите. Как ще си отидат героите от този свят, по какъв начин ще одобряват гибелта, какво ще научат за себе си, любовта, другарството, прошката и тайните на Бог в общуването между тях, ще имат ли смелостта да надскочат своите илюзии, заблуди и страхове.

Един разказ за значимите избори. За тези избори, които човек взима на кръстопът, в моменти на загуба, страдалчество, съмнение. И за които са нужни доста кураж и тишина. Едно предизвикателство към читателя да се вгледа в живота си от по- високото стъпало – стъпалото на духовността и любовта, на прошката и волята за смяна. Роман, който може да се чете доста пъти с интерес и на драго сърце. И всякога да се открива нещо ново, друго и запаметяващо се. Книга, в която читателят ще откри себе си във всеки ред, ще се припознае в героите, в болките, в смеха им. Ще си зададе техните въпроси, само че ще стигне до своя персонален отговор. Книга, която дава друг взор върху гибелта, любовта, фамилията, прошката, другарството, вярата. Думите на създателя самоуверено нахлуват във вътрешния свят на читателя и убеждават, че отговорите постоянно са били вътре в нас. Човешка и надълбоко прочувствена книга, с ярки, приключени облици и трагична история. Текстовете, изпълнени със символика и дълбочина, ни убеждават, че приказките са действителност, а мъдростта е човешката храброст да надскочим границите, заблудите, навиците, страховете си. 

" Живот в скалите “ предизвика да напуснем стреотипите и зоната си на комфорт в мисленето и всекидневието си, провокира ни да създадем още една крачка във вътрешността към себе си и да преосмислим посоките и решенията си.

Една книга, която не може да остави читателят апатичен и към която той ще се връща, с цел да преоткрие себе си посредством героите.

На ръба сред философията и притчата, с динамичния си и почтен изказ, с надълбоко психологическия прорез на героите създателят води читателя към преживяване на цялата палитра от човешки емоции – от сълзи до смях, от страдалчество и непрежалима загуба до празненство на хубостта, любовта и истината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР