Време е да се върви към единение, защото разделени няма

...
Време е да се върви към единение, защото разделени няма
Коментари Харесай

Бареков: Консерваторите в България трябва да вземем пример от ГЕРБ и СДС

Време е да се върви към единство, тъй като разграничени няма да получим резултата, който чакаме. С тези думи евродепутатът Николай Бареков се обърна към всички европейски и български консерватори по време на конференция, която даде дружно с изпълнителния шеф на Алианса на консерваторите и реформистите /АКРЕ/ Ричард Милсъм, ден преди началото на срещата на високо ниво на консерваторите от целия свят в София.

Процесът в България за обединяване на консерваторите към момента стои отворен, за жалост нито една от партиите, които представляваме консервативни полезности у нас, не сме взели дефинитивно решение по какъв метод да се явим на европейските избори, съобщи той и поздрави премиера Бойко Борисов и управлението на Съюз на демократичните сили, които към този момент оповестиха своята предизборна коалиция. По думите на Бареков няма нищо по естествено от това да се сплотяват обединения, които са от едно политическо семейство.

Според евродепутата две са вариантите за явяване на изборите на българските консерватори. Едната е да се създадат две листи – на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ и на „ Презареди България” и АТАКА. В този случай обаче, безапелационен е евродепутатът, би трябвало да има „ пакт за ненападение” сред двете листи и фокусът да е ориентиран към Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и настоящите въпроси, които стоят пред българския народ.

Заедно с делегация от 80 души, обединени към консервативните хрумвания, сме тук, с цел да подкрепим нашата съществена партия в България в лицето на „ Презареди България” и по-конкретно Николай Бареков. Това съобщи от своя страна изпълнителният шеф на Алианса на консерваторите и реформистите /АКРЕ/ Ричард Милсъм по време на конференцията.

Милсъм разгласи, че по време на идната среща на високо ниво (21-23 март) в София на видни консерватори от целия свят “The Liberty Summit”, чийто хазаин ще бъде евродепутатът Николай Бареков, консерваторите ще вземат интензивно присъединяване и ще посочат своите цели във връзка с политическите процеси у нас. „ Искаме да се учим от вас, само че и вие да имате опция да се учите от нас, с цел да реализираме по-добро съдействие и да разтеглим своята мрежа”, означи още той.

От изказванията по време на конференцията стана ясно, че на конгреса “The Liberty Summit”, който ще започва в петък, ще участват представители на консервативни партии и организации от над 15 страни, включително Англия, Белгия, Швеция, Испания, Албания, Израел, Македония, Румъния. Участие в събитието ще вземат министърът на стопанска система Емил Караниколов, както и на министърът на туризма Николина Ангелкова.

Предстоящият конгрес е голямо самопризнание за България, това е последната среща на такова високо ниво на консерватори от целия свят преди края на един петгодишен избирателен цикъл, заключи евродепутатът Николай Бареков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР