Време е да се уплътни декларацията на парламента от началото

...
Време е да се уплътни декларацията на парламента от началото
Коментари Харесай

На ГЕРБ им омръзна от сълзливите думи на Петков - иска плътност на решенията

Време е да се уплътни декларацията на Народното събрание от началото на съветската експанзия против Украйна. Време е да се предприеме компактност и стойност, другояче всичко остава празни приказки и още веднъж ще си научаваме от някого си извън какви диалози води държавното управление .

Така заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов изрече възмущението си на трибунка в Народното събрание от забавянето на решението за даване на военно-техническа помощ за Украйна.
 Кулеба в Народното събрание: Тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ на Русия
Кулеба в Народното събрание: Тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ на Русия

Правителството и Народното събрание на България знаят съвършено какво желае Украйна

ГЕРБ ще упорства точката за военна помощ за Украйна да се прегледа в Комисията по външна политика . Изявата му идва сега, когато външният министър на Украйна се намира в постройката на Народното събрание в границите на тридневното си посещаване у нас.

На Даниел Митов му омръзнало да схваща извън - било от други държавни управления, било от Европейска комисия какви тъкмо външнополитически диалози води държавното управление за Република Северна Македония (РСМ) .
 Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни
Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни

Радев желае бързо следствие на цивилните жертви и строго наказване

От Северна Македония се разбирало непрестанно какво са обещавали ръководещите, само че по тематиката Украйна в прессъобщението на Министерския съвет не се споменавало нищо за военна помощ. Въпросът обаче бил поставян, а министър председателят отказвал да заеме позиция. В продължение на 20 дни проекторешения за оказване на помощ на Украйна не могат да бъдат прегледани в комисии , уточни Митов. Припомняме, такова е импортирано както от ГЕРБ, по този начин и от " Демократична България ".

Това ли е солидарността, с която се хвали държавното управление, с изключение на сълзливи приказки по какъв начин оказваме помощ на Украйна , недоумява Даниел Митов.
 Балабанов: Очаква ни проблем, когато се разбере какво е обещавал Петков за районен съд Македония
Балабанов: Очаква ни проблем, когато се разбере какво е обещавал Петков за районен съд Македония

" България не се продава ", сподели Балабанов.

Той не намира никакви юридически спънки да се окаже военна помощ на Украйна.

Според него ръководещото болшинство непрестанно виси на настроението и на златния пръст на сътрудниците си .

Само преди 3 седмици имало общо съвещание на комисията по външна политика и защита и някогашният външен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Екатерина Захариева поискала точката да влезе в дневния ред. Единствените, които дали своят вот това, били ГЕРБ.

Крайно време е лицемерието и поддръжката за взаимност да престане да бъде единствено на думи , тъй като в случай че в този момент държавното управление не вземе ясна позиция и не поддържа Украйна във войната й за свободата и независимостта й, на следващия ден ще бъде късно, предизвести Захариева.

Тя прикани Кирил Петков да не дава бърз заем на доверие в РСМ, тъй като бързо щял да бъде изтъркан . След малко в Народното събрание ще одобри противоконституционно решение - Министерски съвет не желае да поеме отговорност за договорите за ремонт и поддръжка, които е сключвало.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР