Време е да се отнесем по-сериозно към собственото си поведение,

...
Време е да се отнесем по-сериозно към собственото си поведение,
Коментари Харесай

Проф. Христова: Умира се от коронавирус, а не с коронавирус

 Време е да се отнесем по-сериозно към личното си държание, да не бъдем безотговорни, да знаем, че рискуваме да разболеем освен себе си, само че да разболеем и нашите близки. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

По думите ѝ разхлабването на ограниченията се е схванало като липса на нужда от ограничения, " т.е. като цялостното им отказване “.

Въпрос на персонална отговорност на всеки е да носи маска, когато поддържа връзка с някой различен - да бъде на отдалеченост най-малко метър и половина, два, сподели проф. Христова.

Умира се от ковид, а не с ковид. Действително, невисок е процентът относително, т.е. на стотина инфектирани – световно смъртността е сред 3 и 3,5%, единствено че няма гаранция къде ще удари – и млади, и остарели. Да, най-вече по-възрастните, които са с множеството увреждания, младите не са застраховани, продължи тя.

Христова сподели, че има наклонност на повече инфектирани младежи и надлежно повишаване на смъртността и при тях.

Коронавирусът се предава с пръските, отделени от нас, единствено че те не са, единствено когато кихаме и кашляме, а даже когато приказваме, изясни Христова. Тя означи, че при по-силен диалект вирусът се предава по-далече, само че и при естествен диалект човек може да се болести на разстояние по-малко от метър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР