Време е да се излекуваме от комплексите! Съединението се случва

...
Време е да се излекуваме от комплексите! Съединението се случва
Коментари Харесай

Румен Радев преди зарята на площад "Съединение": Да се излекуваме от комплексите, вярвам, че сме узрели

" Време е да се излекуваме от комплексите! Съединението се случва единствено 7 години след възкръсването на страната! Вярвам, че през днешния ден сме узрели да надмогнем всички исторически разделения! Ключът е в духа на Съединението - възприятието, че сме един народ! Вечна памет на храбрите българи, да живее свободна и единна България! "

Това сподели президентът на България Румен Радев пред хилядно голям брой пред паметника на Съединението в Пловдив по време на тържествена заря-проверка във връзка 136-ата годишнина от Съединението на България.

Преди това възгласът " Да живее България " отекна на площад „ Централен ”, откакто от комитет „ Родолюбие ” направиха възстановка на събитията отпреди 136 години в Пловдив.  Пред погледа на стотици пловдивчани бе пресъздадено свалянето на генерал-губернатора Гаврил Кръстевич от власт и провъзгласяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия

Участниците  изиграха събитията към завладяването на конака, късото опълчване сред дейците на Съединението - Голямоконарската чета и отряда на източнорумелийската милиция.

След дългото хоро, което се изви пред Военния клуб потеглиха по Главната, с цел да стигнат до площад " Съединение " за тържествената заря-проверка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР