Време е да променим нещата в инфраструктурата. Оттук нататък прозрачни

...
Време е да променим нещата в инфраструктурата. Оттук нататък прозрачни
Коментари Харесай

Кирил Петков си пожела прозрачни поръчки, голяма гаранция и нови магистрали

Време е да променим нещата в инфраструктурата . Оттук нататък транспарантни поръчки, задоволително дълги периоди за гаранция, съответно попълване на съществуващите дупки и нови автомагистрали, които да са на равнището на европейските пътища и всичко това би трябвало да стане оптимално бързо. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Министерски съвет на държавна координационна среща по въпросите за сигурност на придвижването по пътя. Той се надява заплащанията да бъдат отпушени и ремонтите да стартират .

За страдание България и сега е на предпоследно място в Европа по починали по пътищата. Този резултат е неприемлив и това, което до момента сме го приемали за даденост би трябвало да завърши, настоя Петков.

Той подсети, че предходната седмица се качил на тир и минал през Витиня на Автомагистрала " Хемус ", като там пътят бил в безобразно положение и асфалтът е на части, с големи дупки и тапи. Докато се возил в тира, водачът споделил на премиера, че не можел да устоя повече.

След като министър председателят гледал новините, някогашният министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов споделил, че преброил 3 000 дупки по пътя към София . Представяте ли си какво равнище на пътищата имаме, в случай че както неговото обвиняване в последните 100 дни се са създали 100 дупки. Как са се построили автомагистралите, с цел да имаме за 100 дни 3000 дупки. И двете версии за тази история били ужасяващи, призна Кирил Петков.
 Бивш длъжностен министър упрекна Министерство на регионалното развитие за хаоса с парите за пътища
Бивш длъжностен министър упрекна Министерство на регионалното развитие за хаоса с парите за пътища

Това, което намерихме като документи, бе шокиращо и бе значимо да се подхващат незабавни ограничения

Трябва да похарчим над 1 милиарда лева за поправки, които са били направени в предишното, уточни министър председателят. Защо съществени поправки са били направени като пътна поддръжка, запита Кирил Петков.

Той изясни, че пътна поддръжка е непълен лек ремонт, който не изисква толкоз високо равнище на гаранция, както главен ремонт. Ако вършим пътищата ни през поддръжки гаранциите са доста по-ниски, а когато гаранциите са по-ниски, то качеството е по-ниско, установи Петков.

Кирил Петков се надява решението в Народното събрание да се даде мандат на АПИ да мине. Първото заплащане щяло да бъде направено мигновено, само че за второто заплащане да мине през задоволително положително равнище на инспекция. Договорите били направени погрешно и трябвало да има засилен надзор, настоя министър председателят.

Димитър Илиев ще стане част от Държавната организация " Безопасност придвижване към пътищата " към Министерски съвет. Кирил Петков чака проблемите, които Илиев подвига да бъдат приоритизирани.

Бившият български авто рали водач Димитър Илиев съобщи, че има ужасно доста проблеми за решение, което може да стане с общо и национално равнище. Отговорността е огромна, сподели Илиев, който ще даде всичко от себе си. Една птичка пролет не прави и за това би трябвало да срещнем поддръжката на обществото, настоя Димитър Илиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР