Време е да повдигнем театралната завеса. В Народния театър започнаха

...
Време е да повдигнем театралната завеса. В Народния театър започнаха
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Повдигаме театралната завеса

Време е да повдигнем театралната завеса. В Народния спектакъл започнаха подготовки на „ Моята скъпа лейди ”. Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов влизат в хитовата пиеса на Израел Хоровиц. Новата театрална версия е на режисьора Стилиан Петров, ще я забележим през февруари. А още довечера на най-голямата ни театрална сцена ще забележим „ Опит за хвърчене ”.

Новият прочит на фамозната пиеса на Йордан Радичков се появи 40 години след първата си премиера на сцената на Народния спектакъл. Режисьорът Стоян Радев събира в спектакъла едни от най-емблематичните артисти на Народния спектакъл, а музиката е написана от виртуоза Теодосий Спасов. „ Много мъчно се намират думи, с които да опишеш написаното от Радичков - споделя режисьорът. Каквото и да кажеш за него, след него, ти се коства неопределено, жестоко, безцветно. Затова е огромна наслада да можеш да приказваш с неговите думи, те да излизат от устата ти, откакто са минали през сърцето. Това е подарък за артистите. Ако той бъде споделен с публиката, тогава в действителност всички могат да кажат, че са летели. ”

От „ Опит за хвърчене ” към „ Пътуване към пъкъла ”. В ДНК ще се срещнете с Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов, в един театър за еуфорията от освобождението на формите и желанията. И да настроим сетивата празнично. „ Лешникотрошачката ” постоянно оказва помощ.

Заради огромния интерес с изключение на спектакъла на 16 декември в Зала 1 на НДК и на 20 декември в Софийската опера, отварят сцената за вълшебния театър и на 22 декември. Едно малко момиче чака своя коледен подарък в празничната нощ. И когато получава лешникотрошачка, под формата на боец, към момента не знае, че ѝ следва вълшебно странствуване, в което ще води война с краля на мишките, а боецът ще се трансформира в принц и ще я води при танцуващите снежинки и феи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР