Време е да изпиете една чаша чай с глог? Ако

...
Време е да изпиете една чаша чай с глог? Ако
Коментари Харесай

Чай от Глог - за какво е полезен?

Време е да изпиете една чаша чай с глог? Ако инцидентно имате сушени плодове и листа от глог в шкафа си, не се замисляйте нито за момент и си направете лековит чай от глог.

Чашата чай от глог е чудесна опция, в случай че имате възпалено гърло, страдате от бодърствуване и сърдечни проблеми. Чаят от глог се предлага във тип на насипен материал, като изсушените цели, нарязани или смачкани плодове постоянно се затварят в найлонова торбичка, която по-късно се опакова в картонена или хартиена опаковка за по-добро предпазване.

Пийте чай от глог до три пъти на ден след хранене, като употребявате 1 чаена лъжичка листа и цветове от глог или чай от глог, наквасен в 250 мл вода.

Учените са разкрили, че глогът уголемява кръвоносните съдове, като по този метод разрешава повече кръв да тече към сърцето и намалява кръвното налягане. Известно е, че глогът е потребен и при диспепсия и камъни в бъбреците.

От друга страна античните гърци са считали алените плодове и нежните розови цветове на глога за знак на вярата и щастието.

Както споменахме, чаят от глог се употребява при болести на сърцето и кръвоносните съдове, болежка в гърдите и несиметричен сърдечен темп. Прилага се и за лекуване както на ниско, по този начин и на високо кръвно налягане, „ сгъстяване на артериите “ (атеросклероза) и висок холестерол.

Като цяло глогът е безвреден, макар че от време на време се следят странични резултати като гадене, изпотяване, отмалялост и обриви при приема му. Билката може също по този начин да намали фрапантно кръвното налягане и да аргументи признаци като световъртеж и пристъп, даже при хора, които имат обикновено кръвно налягане и не страдат от сърдечни болести.

 изгоди от чая от глог

Глогът е разцъфтял шубрак или дърво от семейство Розови. Исторически видяно, глогът е бил употребен и за храносмилателни и бъбречни проблеми. Използва се и при тревога.

Глогът е и мощен диуретик. Може да понижи натрупването на течности, което значи, че може да усъвършенства признаците на застойна сърдечна непълнота.

Глогът е извънредно подобаващ при лекуване на тревога и пристъпи на суматоха, в допълнение към облекчаването на физическите и прочувствените резултати от напрежението и безсънието, защото има мощен релаксиращ резултат върху централната нервна система.

Чаят от глог (от органични насипни листа и цветя) не съдържа кофеин.

Различните марки и форми на добавки от глог имат разнообразни рекомендации за дозиране.

Според изследване, минималната ефикасна доза дестилат от глог за сърдечна непълнота е 300 mg на ден. Типичните дози са 250-500 mg, одобрявани три пъти на ден. Най-правилно е да се консултирате с доктор и едвам тогава да пристъпите към банкет на по-големи количества чай от глог.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР