Време е да излезем извън партийните си егоизми и лични

...
Време е да излезем извън партийните си егоизми и лични
Коментари Харесай

Христо Иванов: Време е за надежда!

Време е да излезем отвън партийните си егоизми и персонални вендети и да погледнем към бъдещето, което може да има България.

Можем да имаме  една същинска българска фантазия, която да сътвори доста повече развиване в тази страна. Няма да има решение на нито една рецесия, без да дадем вяра. Време е за вяра, сътрудници! ”. С тези думи приключи изявлението си при започване на новата сесия на 48-ото Народно заседание съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов. 

Той укори сътрудниците си, че обичат да приказват за отговорност, а след това затъват в дребнотемие и процедурни хватки, които не носят никакъв небосвод. И предизвести, че в случай че се поддадем на черногледството и страшилките, те могат да се трансфорат в самосбъдващи се пророчества. 

“Изборът на България е изработен още през Възраждането, от бащите и майките на съвременна България, които желаеха свободна и демократична България по европейски стандарт ”, сподели Иванов. И добави, че българските жители и в този момент всекидневно вършат своя избор в същата посока. “Като напущат България, къде отиват – белким отиват в Беларус, в Северна Корея, в Руската федерация? Не, всички отиват в развитите страни ”, сподели съпредседателят на Демократична България. Той е склонен, че моделът на развиване, който ни служи за пример, има потребност от своите корекции и че би трябвало да имаме лична версия на този модел, да настояваме на своята национална еднаквост в него, само че че изборът на българските жители е явен от генерации.

Съпредседателят на “Демократична България ” за следващ път акцентира, че оттатък всички рецесии, в света тече огромна икономическа и софтуерна промяна. И че в нея се крият големи благоприятни условия за развиване. “Ако България не вземе най-хубавото от тази промяна за себе си, ще изпуснем за следващ път значим исторически преход, който не можем да настигнем, тъй като ще е късно да вземем максимума ”, предизвести Иванов.

Той препотвърди и тезата си, че Народното събрание би трябвало да излъчи държавно управление, само че не какво да е. Че това би трябвало да е държавно управление, способно да води страната в тази промяна, да прави промени, да стъпва на ясна стратегия. И прикани народните представители да се отнесат малко по-сериозно към плана за декларация на “Продължаваме смяната ” за законодателни цели при ръководство с втория мандат. 

По думите му, без значение, че някои парламентарни групи не са взели участие в консултациите, а други афишират избрани цели за свои, още не е късно за обединяване под документ, в който да се види пътят напред, източниците на вярата. “Дайте да спрем от тази естрада да се леят черни сюжети, внушения и проклятия. Дайте да спрем политиката на страха и да стартираме да приказваме за посоката на вярата ”, прикани Христо Иванов. 

Той съобщи, че “Демократична България ” има вяра в дълготрайните старания и нейните цели са заложени още в декларацията на обединението  от 13 май 2022 година, призната в отговор на путинската експанзия против Украйна. От тогава са и настояванията на Демократична България за решителни ограничения в отбрана на отбранителната, енергийна и осведомителна сигурност на България.  “Част от тези цели бяха осъществени с наше гледище и под наше водачество. Ще продължим да се движим по този дневен ред и да настояваме за стратегическа изясненост ”, сподели Иванов. И прикани да не разрешаваме връщането на модела на имперските периферии. 

“Нашите украински другари отбраняват нашия интерес в интернационалния ред, основан на правила. Нашата помощ за тях е помощ на мира. Защото в случай че ние не им оказваме помощ да отхвърлен съветската експанзия и да им се постанова непознат модел на развиване, скоро ще се окажем обект на същото. И това няма да е мир, това ще е съветски мир, само че няма да е български мир. Няма да е мирът, определен от поредност български генерации още от Възраждането за развиването на България като свободна европейска страна, а не част от мрачна имперска външна страна ”, съобщи Христо Иванов. (На съветски език “мир ” с изключение на “мир ”, значи и “свят ”, а “русский мир ” значи “руски свят ” – б.р.).

Той е безапелационен, че евроатлантическият дневен ред е дневният ред на мира. И че няма различен реален сюжет за реализиране на дълготраен мир, отговарящ на дълготрайните български ползи. Защото всяка друга нечиста сделка е съветски мир и преобразяване на България в съветска външна страна. 

От името на Демократична България водачът на парламентарната ѝ група приканва служебното държавно управление да употребява глобите против Руската федерация за преразглеждане на концесията за нефтопристанище  Росенец край Бургас, дадена на “Лукойл ”. И разгласи, че групировката му ще продължава да работи за възобновяване на икономическия суверенитет във връзка с суровия нефт, а от там и за събаряне на цените на горивата. Както и за политики на резистентен стопански напредък. Но предизвести, че Демократична България ще бъде “политическата мощ на фискалния разсъдък, която ще се опълчва на привлекателни, само че бюджетно не добре   обосновани случки ”. Сред основните цели на обединяването остават и конституционната промяна, влизането на България в Шенген и в Еврозоната, финансовата децентрализация. 

“Време е да погледнем към рецесиите със стратегическа изясненост! Време е да погледнем хоризонта на вярата! ”, прикани Христо Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР