Време е да изгасим осветлението за час в знак на

...
Време е да изгасим осветлението за час в знак на
Коментари Харесай

Часът на Земята е, загасете светлините!

Време е да изгасим осветлението за час в символ на грижа към планетата. И тази година сред 20:30 и 21:30 ще настъпи " Часът на Земята ". Милиони ще се включат в най-голямата природозащитна самодейност в света, а част от почитателите ѝ към този момент са в очакване пред Народния спектакъл.

Пред Народния спектакъл Часът на Земята бе посрещнат с акустичен концерт и огнено шоу. Фасадите на здания като Народния спектакъл и двореца са затъмнени. За втора, поредна година Часът на Земята се трансформира в ден, отдаден на грижата и отношението към природата.
Калина Бояджиева, WWF - България: С часа на мрачно печелим точно това - време, в което да си помислим какво в действителност ни дава природата и какви са дребните нещата в всекидневието ни, с които и ние можем да сме положителни към нея. За да върнем услугата, която тя ни прави като ни дава всичко, от което се нуждаем, с цел да живеем. Христина: Смятаме, че би трябвало да сме виновни към здравето на планетата и тази самодейност способства за него.
Ще загасят ли столичани осветлението довечера?

Станислав Цанев: Да, несъмнено. Правя го всяка година. Просто не мисля, че е проблем да го направя по този метод се икономисва доста запас. Ваня: Тази година ще е първата и уповавам се да помогнем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР