Време е БСП да заработи отново като политическа партия. Това

...
Време е БСП да заработи отново като политическа партия. Това
Коментари Харесай

Иван Таков: Време е БСП да заработи отново като политическа партия

Време е Българска социалистическа партия да проработи още веднъж като политическа партия. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков при присъединяване си в първото за годината издание на Дискусионен клуб " Политика 21 ", проведено от проф. Захари Захариев. Заедно с него по тематиката " Българска социалистическа партия и провокациите на новото време " приказваха бишият ръководител на Народното събрание и някогашен евродепутат Георги Пирински и ръководителят на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) и експредседател на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов.

 

Лидерът на столичните социалисти беше безапелационен, че Българска социалистическа партия би трябвало да пази ползите на ясно избрани обществени групи, а не просто да търси съглашателство за присъединяване във властта, с цел да може да прокара някакви политики: " Две са главните характерности на новото политическо време - рецесията на доверие в политическите партии и представителната народна власт и големите социално-икономически разделения в страната ", сподели Иван Таков. Според него всички партии са длъжници освен на гласоподавателите си, само че и на цялата политическа система в страната. " Предстоят ни парламентарни избори за пети път в последните две години. Ако партиите час по-скоро не осъзнаят големия риск и не стартират да работят рационално, демократичната система в страната ще бъде сложена под голяма опасност, сподели Иван Таков. - Вече сме очевидци на опит за привикване на референдум за президентска република ".

 

Лидерът на столичните социалисти добави, че Българска социалистическа партия би трябвало доста ясно да каже кои обществени групи в обществото съставлява. " Съществуващите към този момент големи социално-икономически разделения в страната доведоха до такава степен, че болшинството от българите нямат политическо посланичество. Това важи в голяма степен за София. Едрият капитал има доста положително посланичество в Столична община, а останалите жители?! Българска социалистическа партия е призвана да съставлява тъкмо тези обществени групи. И би трябвало доста ясно да го съобщи, а по-късно и да го покаже с решения и дейности. Ако продължаваме да бъдем " всеядни " на всеки последващи избори резултатът ни ще върви стремително надолу ", предизвести Иван Таков.

 

Според него, в случай че парламентарната рецесия продължи и след идните предварителни избори на 2 април, това няма да е просто рецесия на представителната система, а ще бъде детонация с мъчно предвидими последици. " В един миг търпението на гласоподавателите ще свърши и те в действителност ще потърсят избавление в президентска република, предизвести той. - Затова е доста значимо Българска социалистическа партия още веднъж да проработи като политическа партия. В това отношение поносим сериозна рецензия. Много е значимо партията да предлага решения, които са в основата на една цялостна трансформативна политика, а не да мимикрира с ограничения, имитиращи политика. И по този метод да възпроизвежда статуквото ".

Иван Таков насочи вниманието и към идните през есента локални избори. " Предвид политическата обстановка в страната сега, ние ще съобразим нашата политическа стратегия и акцията с особеностите на новото политическо време и на партията в него, изясни той. - В другите комисии и препоръки на нашата организация към този момент стартира работата по правенето на новата ни предизборна платформа за локалните избори.

 

Ще имаме нова идея с извънредно леви политики. Щом тя стане подготвена, ще предложим личностите, които ще я ретранслират първо посредством послания към столичани, а по-късно, като завоюват доверието им, и действително ще се борят за осъществяването й в Столична община. Българска социалистическа партия не е просто обществена партия. Българска социалистическа партия е социалистическа партия и е време ясно да го заявим и да го потвърдим с решенията и дейностите си. За да не изпадаме в обстановка, в която съперниците ни на политическия терен да крадат нашите обществени постижения. Истината е, че ни следва сложна година. И в случай че в чисто партиен проект не затворим някои рани, които бяха отворени през последните години, не ни чакат положителни резултати нито на предварителните парламентарни, нито на локалните избори ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР