Време е българското правителство да бъде по-активно и не толкова

...
Време е българското правителство да бъде по-активно и не толкова
Коментари Харесай

Румен Радев постави на Путин въпроса за цената на газа

Време е българското държавно управление да бъде по-активно и не толкоз срамежливо, а да подходи към договаряния за цената на съветския газ в България. Това съобщи президентът Румен Радев в Константиновския замък в Санкт Петербург след срещата си с съветския президент Владимир Путин. Една от главните тематики, които са разискали двамата президенти е енергетиката.

"Има смяна в обстановката на газовата карта на Европа по отношение на цени, снабдители, благоприятни условия за диверсификация. Миналата седмица имаме контракт за закупуване на полутечен газ от Америка през терминал от Гърция на конкурентна цена и по-изгодна от тръбния газ, който получаваме от Русия, а има и огромен спад на цената на газа в тържищата в Западна Европа ", разяснява Радев пред публицисти и акцентира, че е сложил този въпрос на срещата с Путин, на която е участвал и генералният шеф на "Газпром ". По думите му Путин е бил доста явен, че този въпрос е напълно в областта на отговорностите на "Газпром ".

Радев акцентира, че не изземва по никакъв метод функционалностите на държавното управление - договарянията са негова задача, само че отваря врата.

"Трябва да имаме към този момент доста по-гъвкави механизми за договаряне, за актуализация на контракти и за ценообразуване. Много ясно сложих и въпроса да търсим доближаване на нашите ползи. Очаквам държавното управление по-бързо да се активизира и да търси решение за намаляване на цената на природния газ в България, тъй като от това зависят и "Топлофикация ", и семейства, и цената на артикули от първа нужда, и българският бизнес като конкурентоспособност, уточни Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР