Време е България да покаже пълния си иновационен потенциал като

...
Време е България да покаже пълния си иновационен потенциал като
Коментари Харесай

Радев: България може да използва пълния си иновационен потенциал като обедини усилията на държавата, бизнеса, науката и образованието

Време е България да покаже цялостния си иновационен капацитет като сплоти напъните на страната, бизнеса, науката и образованието. Рекордният бюджет на Европейски Съюз за нововъведения за идващия програмен интервал може да бъде основата, на която България да покаже цялостния си капацитет от благоприятни условия. Време е да покажем, че можем повече.

Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по време на присъединяване си в 17-ото издание на Националния иновационен конгрес, който тази година се организира онлайн, оповестиха от прессекретариата на президента. Събитието отличи спечелилите в Националния конкурс „ Най-иновативно дружество “ 2021 година в девет категории – „ Пазарно водачество “, „ Иновации за по-добро качество на живот “, „ Иновативно новостартирало дружество “, „ Дигитална промяна “, „ Зелена иновация “, „ Иновация в изобретателните промишлености “, „ Социални нововъведения “ и „ Иновационен мениджмънт “.



Укрепването на българската иновационна екосистема е в ръцете на хората, които виждат бъдещето в мозъка си и го основават със сърце и доста гений, съобщи президентът. По думите му нововъведенията са измежду основните принадлежности за реализиране както на резистентен стопански напредък, по този начин и на уравновесено развиване на районите, само че българската страна към момента е дебитор на хората, които със своя възторг и непримиримост работят безрезервно за развиване на нововъведенията у нас. Държавният глава означи, че разноските за научноизследователска и развойна активност в България към момента са надалеч от междинното за Европейския съюз равнище, а насъбраните проблеми с прозрачността на управническите решения, медийната независимост и върховенството на правото се отразяват директно и върху изискванията за разрастване на новаторска активност.

Процесите на смяна у нас към този момент са почнали и в този момент е моментът за установяване на точните цели и обмисляне на дейностите за разрастване на иновационния капацитет на страната ни, съобщи още Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. „ Време е България да зададе звук за нов „ прочит “ на изискванията, ограниченията, стратегиите и качеството на въвеждане на новаторски и изобретателни модели на работа отсега нататък “, акцентира президентът. Той уточни и че през 2021 година България се изкачва с 2 места напред в класацията на Глобалния иновационен показател и е 35-а от общо 132 страни, като това е най-хубавото показване на страната ни от 2013 година насам.

В последните две години, без значение от сложните условия, у нас пораства броя на нововъведенията на работното място, продължава и растежът на научните изявления с присъединяване на учени от България, съобщи президентът. Необходимо е и да бъдат усъвършенствани индикаторите за пазарната среда и достъпа на предприятията до външен финансов запас. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на прикани държавните и общински управляващи да имат решителност за самодейно държание и вдишване на ясни задължения в региона на политиките за обучение, просвета и нововъведения. Според президента това ще способства за основаване на подобаваща среда, в която даже най-малките стопански субекти у нас да могат да се включат в процеса на основаване и внедряване на нови новаторски произведения и услуги.

България никога не е изоставаща страна и може да бъде водеща в редица значими области с помощта на своите новаторски, изобретателни и всеотдайни хора, акцентира още президентът пред отличените в Националния конкурс „ Най-иновативно дружество “ 2021 година В изявлението си президентът акцентира също по този начин, че макар сложните условия, институциите следва да създадат всичко допустимо, с цел да поддържат новаторските хрумвания и старания, с цел да бъдат те моторът на напредъка и модернизацията на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР