Време е Анкара да ратифицира кандидатурите на Швеция и Финландия

...
Време е Анкара да ратифицира кандидатурите на Швеция и Финландия
Коментари Харесай

Столтенберг: Членството на Швеция и Финландия в НАТО може да бъде ратифицирано на този етап

Време е Анкара да ратифицира кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединение към западния защитителен съюз.

Това мнение изрази генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на конференция в Анкара с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

" Продължавам да имам вяра, че в този момент е моментът да ратифицираме и Финландия, и Швеция ", съобщи Столтенберг, представен от Агенция Франс Прес.

" Смятам, че и двете страни са подхванали значими стъпки. Швеция трансформира конституцията си, основава непрекъснат механизъм и декларира, че този механизъм ще работи с Турция ", добави генералният секретар на НАТО.

Подчертавайки, че Турция има основателни аргументи да се тормози за сигурността си, Столтенберг съобщи: " Затова тероризмът беше прегледан в Тристранното съглашение. Борбата с тероризма е една от значимите точки в дневния ред на НАТО. Смятам, че участието на двете страни в НАТО може да бъде утвърдено на този стадий. Основният въпрос е не да бъдат утвърдени дружно, а да бъдат утвърдени допустимо най-скоро. "

" Изгарянето на свещената книга, Корана, е неприличен акт. Не съм склонен с това. Разбирам възприятията на мюсюлманите в Турция и по целия свят, по тази причина го съдя по допустимо най-категоричен метод. Смятам, че е позитивно, че шведският министър-председател също осъди тези дейности. Бих желал да прибавя, че утвърждението на участието на тези две страни е решение на самата Турция ", съобщи Столтенберг.

От своя страна Чавушоглу съобщи, че " има стъпки, които и двете страни би трябвало да подхващат, изключително Швеция ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР