Вредното влияние на 5G технологията е мит и няма нито

...
Вредното влияние на 5G технологията е мит и няма нито
Коментари Харесай

Български професор: Светлината излъчва 180 000 пъти по-мощно от 5G

Вредното въздействие на 5G технологията е мит и няма нито един физически механизъм, който потвърждава противоположното. Това разгласи пред БНР проф. Олег Йорданов, учител по физика в университет в Южна Каролина. Повече от 10 години българският академик е управлявал лаборатория по микровълнова физика и технологии.

По думите му забележимата светлина е към 180 000 пъти по-мощна на единица квант спрямо 5G. Като главно преимущество на новата технология той акцентира това, че неведнъж ще усили скоростта на приемане на информация и ще има доста по-къс интервал за включване.

" Обикновено ние не усещаме това, само че когато става въпрос за връзка сред машини, е доста значимо връзката да се включи колкото може по-бързо. Това ще бъде доста кратко при 5G технологията спрямо това, което употребяваме сега ", уточни проф. Йорданов.

И добави: " В цялостния си тип тези технологии ще обгръщат три типа честоти – ниска, междинна и висока. Ниската е сходна на тази, която имаме и в този момент, единствено че при нея ще имаме по-добър програмен продукт, по-добро ориентиране. Средната сега всеобщо се усвоява, изключително в по-напредналите страни. Най-напреднала в това отношение е Южна Корея, която има в междинната периодичност още от декември 2018 година 5G. Практически всички развити страни, множеството от тях, от пролетта и лятото на предходната година към този момент минават на 5G системата. "

Във високочестотната част ще има неведнъж по-висока периодичност на излъчването, към 25 млр. вибрации в секунда. За съпоставяне - настоящето е към 1 милиард, изясни проф. Олег Йорданов.

" С повишение на честотата, силата на обособената порция, както се споделя, квант на излъчването, се покачва, само че това е много-много-много надалеч от рисковата област. Например, ние всекидневно сме подложени на излъчването на забележимата светлина. Тя освен е като квант сила доста по-висока от микровълните, само че е 180 000 пъти по-мощна. Всеки ден сме на забележима светлина и нито хващаме някаква болест, нито рак, нито други неща, които се спрягат като тайни теории ", добави физикът.

Според него няма съществени рискове за здравето, които може да зародят при въвеждането в всеобща употреба на 5G мрежата.

" Няма съществено проучване, което да демонстрира, че такава заплаха има. Нещо повече – не съществува прочут физически механизъм от 5G системата, който да е рисков - уточни проф. Йорданов, който признава, че научните проучвания се въздействат от комерсиалните геополитически борби. - Разбира се, че се въздействат, тъй като това в последна сметка е въпрос на стопанска система, на пари и с изключение на всичко това, в случай че единствено в една страна се създават тези съставни елементи, както постоянно се случва и с други неща, тази страна ще има монопол върху тях, ще има монопол върху сигурността, може да бъде пробита елементарно сигурността. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР