Вреден съм за руските интереси в България и руските интереси

...
Вреден съм за руските интереси в България и руските интереси
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Вреден съм за руските интереси в България

" Вреден съм за съветските ползи в България и съветските ползи в това българската защита да стои недофинансирана, със остаряло въоръжение, подвластна във всяка допустима степен от Руската федерация - това няма да се случи ". Това съобщи изрично пред БНР военният министър Тодор Тагарев.

От 35 години за първи път сухопътните войски ще получат съществена бойна техника, акцентира той в изявление за предаването " Неделя 150 ".

" Възможността за това се обезпечава и посредством повишението на бюджета с уговорките, които сме поели. През 2001 година бюджетът за защита беше по-малко от 250 млн. $. Следващата година той ще е близо 2,5 милиарда $. Следващата година ще излезем още веднъж след 15 години на 2% от Брутният вътрешен продукт, което дава солидна основа за превъоръжаване и рационализация на армията, тъй че тя да стане оперативно съвместима и да може да работи дружно със съдружниците ".

По думите му три са огромните планове, които са във фокуса за последните 10 години – бойни самолети, кораби и бронирани машини. Сега потегля третият от тях, което е доста значимо за развиването на сухопътните войски, уточни Тодор Тагарев. Той разгласи, че по-следващата сряда ще внесе в Министерски съвет стратегия за вложения до 2032 година:
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР