Вредата за здравето и фигурата от късната вечеря и похапването

...
Вредата за здравето и фигурата от късната вечеря и похапването
Коментари Харесай

7 вкусотии, които можем да ядем през нощта

Вредата за здравето и фигурата от късната вечеря и похапването през нощта е от дълго време известна. Но има артикули, които може да консумирате вечер и даже нощем, без да се притеснявате.
Сред положителните ви нощни другари е цвеклото , което съдържа бетаин – вещество, регулиращо мастния продан. Освен че ще ви помогне да стопите непотребните мазнини, този зарзават спомага и за по-лесно асимилиране на храната.
Целината съдържа единствено 16 калории на 100 г, което значи, че в случай че измежду нощ усетите припадък на апетит, умерено може да схрускате един филиз. Освен това е богата на фибри и вода.
Морковите са отличен десерт – сладки и хрупкави. Същевременно съдържат голямо количество витамини и антиоксиданти. А за любителките на тена е значимо да знаят, че бета-каротенът в тях е фактор за приемане на еднакъв бронзов тен.
През нощта няма да ви навреди и едно рохко сварено яйце – в яйцата има положително количество протеини, които дават отговор за градежа на мускулите, и малко калории – 135 ккал на 100 г яйца. Ако ги нарежете на ситно с моркови и целина, ще получите чудесна салата за късна вечеря. Още един вид за нощно ядене е омлетът от яйчени белтъци, поръсен със ситно нарязани магданоз и чушки .
Ако имате табиет да стават през нощта за посещаване до хладилника, заредете го с боровинки – в 100 г от тях има 44 ккал, плюс доста витамини, антиоксиданти и минерали. За тези, които страдат от бодърствуване, са подобаващи печените ябълки . Гарнирайте ги с мед и канела за спокоен сън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР