Вредата, която те нанасят на организма, е голяма и непоправима.Ако

...
Вредата, която те нанасят на организма, е голяма и непоправима.Ако
Коментари Харесай

Ако искате да сте здрави никога не яжте тези 5 храни

Вредата, която те нанасят на организма, е огромна и непоправима.

Ако сте си сложили за цел да не влизате в болница, да имате идеална фигура и да водите здравословен метод на живот, първото, което би трябвало да извършите е да измененията питателните си привички. За начало се откажете от тези 5 продукта, които предизвикват на организма ви иключително огромна щета, поучават диетолози, представени от marieclaire.ru.

Бананови чипсове

Прието е да се счита, че те са също толкоз потребни, колкото останалите сушени плодове. Но никой не се замисля по какъв начин е създадено това хрупкаво лакомство. А правилото на подготвяне на банановите чипсове и същият както и на оргиналните картофени: пресни банани режат на тънки късчета, които пържат във фритюрник (т.е. в голямо количество мазнина). А за край, с цел да са хрупкави, ги топят в захарен сироп. В резултат банановите чипсове по вредност са някъде сред чийзбургерите и шоколадовите произведения.

Обезмаслени артикули

Популярността на обезмаслените артикули измежду фанатиците за намаляване е сравнима единствено със пристрастеността на други към фастфуда, за които пък диетите са нещо по-страшно от средновековни изтезания. В същото време обезмаслените йогурти и сирена напълно не са толкоз диетични, както ги популяризират. Работата е в това, че отстранявайки с технологически или химични начини мазнините от продуктите, производителите ги заменят с усилители на усета и други добавки, които би трябвало да компенсират изпарилия се дружно с калоричността усет.

Освен това, с цел да удължат периода им на валидност, в тях прибавят трансмазнини, изкуствено нормализирани мазнини, които съгласно данните на доста проучвания, покачват равнището на холестерола. И се получава по този начин, че крайният артикул, въпреки и да става по-малко калоричен, с помощта на разнообразни химически артикули, оказва на организма единствено отрицателно въздействие.

Мюсли

Големият проблем при тях е съществуването на големи количества захар и растителни масла, обилно влагани от производителите за увеличаване на усета. В 100 грама мюсли има към 400 калории, което несъмнено прави този артикул новобранец в конкуренцията за званието „ Най-полезна и диетична храна ”.  Ако не можете да се откажете от тях на закуска, пригответе си ги сами – належащо е единствено да смесите обичаните ви ядки, сушени плодове и някоя зърнена храна.

Преработено месо

Това са всички месни артикули, създадени без ваше присъединяване: консерви, кренвирши, салами, подготвена скара – с две думи всевъзможни полуфабрикати.

Диетолозите упорстват сходни артикули да бъдат изключени напълно от менюто, защото с изключение на невероятното количество сол, консерванти, вкусви добавки и друга химия, те съдържат и рискови мазнини, които способстват за повишението на равнището на холестерола в кръвта, предизвикват затлъстяване и обвързваните с него заболявания.

Маргарин

Всъщност това е изкуствена лой, която се създава на основата на вода, емулгатори и най-важното – растителни мазнини, които се вършат от генномидифицирана соя. Вредата на маргарина е обвързвана и с трансмазнините, които влизат в състава му и покачват равнището на холестерола в кръвта, стимулирайки риска от развиването на сърдечни заболявания.

Инфо: Здраве.то

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР