Връзките са сложни. За да се ориентирате правилно в отношенията

...
Връзките са сложни. За да се ориентирате правилно в отношенията
Коментари Харесай

Токсичните връзки влияят на здравето ни

Връзките са комплицирани. За да се ориентирате вярно в връзките си с другия човек не е задоволителна единствено обич. Нужно е осъзнаване на доста по-високо равнище вътре във вас. Зрялост да посрещаш на първо място личните си недостатъци, да работиш върху тях и да ги преборваш всеки ден. Битката със самите нас е един от основните моменти в приемането и обикването на другия.

Когато обаче пренасяме цялата отговорност за личните си неточности и неопитност за здрави връзки, връзката се трансформира в токсична. Много постоянно не си даваме сметка, че живеем в такава отровна среда. Опитваме се да одобряваме индивида до нас. Реагираме в дадена обстановка, по-късно избираме пасивна тактика. Така ден след ден тялото ни страда. Душата и интуицията не могат да бъдат заблудени. Те стартират да страдат, което в някакъв миг отключва премеждия и на физическо равнище, написа Флагман.

Кои са физическите признаци, че токсичната ви връзка ви разболява?

Токсичната връзка може да провокира високо кръвно налягане

Изследванията демонстрират, че токсичните връзки могат да причинят повишение на кръвното налягане и то освен моментно, а да основат условия за развиване на хипертония. Съществува връзка сред напрежението и кръвното налягане. Така че не е инцидентно, че токсичните връзки въздействат върху кръвното налягане, повишавайки го. Една токсична връзка допуска всекидневен живот в стрес.

Токсичната връзка води до продължителен стрес

Лекарите и експертите не стопират да повтарят какъв брой значимо е да заобикаляме напрежението и да се опитваме по всякакъв начин да му противодействаме. Много постоянно гледаме на напрежението като на фактор отвън дома ни – в работата, в общуването с другари, сътрудници. Забравяме обаче да назовем нещата във връзката ни с същинските им имена. Ако връзките ви с колегата ви са токсични, това значи, че живеете в непрекъснат продължителен стрес и това ще ви разболее. Ако имате отключен здравословен проблем или повече от един проблеми, това може да се дължи на високите равнища на непрекъснат стрес във връзката.

Токсичната връзка може да провокира високи равнища на възпаления в тялото

Напрежението, споровете, неразбирането и пасивната експанзия са все фактори, които въздействат извънредно мощно на физическо и прочувствено равнище, като могат да разболяват. Една от реакциите на имунната система в битката с тази непрекъсната стресова офанзива е възпалението. То може да възникне на доста равнища в целия организъм. Хроничните възпаления водят до по-сериозни болести в бъдеще.

Токсичната връзка усилва риска от меланхолия

За по-чувствителните натури животът в токсична връзка може да се трансформира в същински призрачен сън. Те стартират да се усещат нещастни, все по-изтощени, натрупат килограми или отслабват без забележима причина. Започват да развиват проблеми с психологичното здраве, които се отразяват на всички равнища на другарство и всекидневие.

Изследванията демонстрират, че рискът от тежко депресивно разстройство е максимален, когато има междуличностна загуба обвързвана със обществено отменяне. Сред събитията, водещи до меланхолия, прегледани в проучването, попадат оскърбление, чувство за заплаха, загуба, чувство за прилепяне. Изследователите стигат до заключението, че тези събития и чувства са все фактори, които водят до развиване на меланхолия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР