Връзките са чувствителна територия. Те са структури, които се поддържат

...
Връзките са чувствителна територия. Те са структури, които се поддържат
Коментари Харесай

Бисексуален партньор - какво да правим?

Връзките са сензитивна територия. Те са структури, които се поддържат с помощта на споделената връзка, доверие, почитание и обич. В същото време обаче те са много нежни, защото тяхната непоклатимост може да бъде застрашена от непредвидени обстановки. Понякога това може да са промени, открития и трансформации в един от сътрудниците.  
Прочетете още
Какво може да извършите, в случай че вашият сътрудник твърди, че е бисексуален? Може да намерите тази обстановка объркваща и предизвикателна, само че в това време това може да улесни новото образование и напредък за вас.

Бисексуалност

На пръв взор и като се има поради смисъла на представката „ би “ (две), наподобява много елементарно да се дефинира бисексуалността като полова ориентировка, при която еротично-афективното привличане е ориентирано както към мъжете, по този начин и към дамите. Това е по този начин, тъй като сме привикнали да мислим за света и сексуалността по оста мъж-жена. Но когато разтеглим спектъра, ние осъзнаваме, че бисексуалността може да включва полово предпочитание и сантиментални упования, ориентирани към повече от един пол и полова еднаквост. По този метод бисексуалността се конфигурира като една от най-често срещаните форми на полово многообразие.

Митове за бисексуалността

Поради предизвикването, което бисексуалността съставлява за хетеронормативността, към хора, които се разпознават като бисексуални, са построени поредност от заклеймяващи легенди.

Тези легенди, като се изключи че са погрешни, пораждат дискриминация и въпроси по отношение на избора и решенията на бисексуалните хора.

Нечестност и невярност.

Може би най-разпространеният мит е, че бисексуалните хора са склонни да бъдат почитатели на безразборния секс. Погрешно се приема, че когато човек е притеглен от повече от един пол, той е податлив да има повече полови сътрудници и да заобикаля моногамията. Но няма доказателства, които демонстрират връзката сред половата ориентировка, промискуитет и невярност.

Нерешителност и комплициране.

Друг необятно публикуван мит е, че бисексуалността е фаза на комплициране, преди индивидът да одобри намерено своята хомосексуална еднаквост.

Бифобия

Тези легенди и предубеждения към бисексуалността и хората, които въплъщават тази полова ориентировка, се материализират в практики, известни като бифобия. Тя се схваща като отменяне, пред което са изправени бисексуалните хора единствено поради обстоятелството, че се утвърждават и разпознават като такива.

 Освен че се демонстрира измежду хетеросексуалното население, бифобията може да бъде проследена и в границите на общността.

В рамките на тези бифобични държания е и отричането на бисексуалността, че тя просто не съществува. Или етикетирането на бисексуалните хора като страхливци или за това, че са комплицирани, тъй като не одобряват намерено своята хомосексуалност. Освен това има и други типове дискриминация и принуждение, с които половите дисиденти са се сблъсквали в исторически проект. Те включват изключване от работното и образователното пространство, тормоз, физически набези и даже убийства.

Бисексуалност и връзки

Ще бъде обикновено да се чувствате несигурни по тематиките за любовта и половото предпочитание, моногамията и компликациите да се доверите още веднъж на колегата си. Преди обаче да се поддадете на тези подозрения, би трябвало да натиснете паузата и да помислите за другите последствия, които разкритието на колегата ви има за вас, за него и за връзките, които сте построили дружно.

Първо, определете по какъв начин се чувствате. Наистина е значимо да изясните личните си чувства, въпроси и терзания. По този метод по-късно ще може да ги предадете на колегата си по спокоен и оправдателен метод.

Много от вашите терзания може да се основават на бифобични пристрастия. Ето за какво би било потребно да се обърнете към някаква ясна и надеждна информация за сексуалността, с цел да изясните всички неправилни схващания, които може да имате по въпроса за половото многообразие.

Говорете с колегата си, уведомете го за възприятията си по отношение на неговата бисексуалност. Направете това по оправдателен метод и внимавайте да не вършиме унизителни забележки. Не забравяйте, че това е нова обстановка и за вашата половинка. Прегледът на страстите ви след диалог с колегата ви ще ви разреши да решите какво да вършиме. Освен това вашият сътрудник може да се нуждае от поддръжка за признание на новооткритата му бисексуалност и ще би трябвало да решите дали сте подготвени да му я дадете. Всъщност би трябвало да запомните, че вие в последна сметка сте виновни за личното си прочувствено благоденствие
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР