Връзката с американския таен правителствен спътник, изстрелян в неделя, е

...
Връзката с американския таен правителствен спътник, изстрелян в неделя, е
Коментари Харесай

WSJ: Тайният спътник на Пентагона "Зума" изчезна

Връзката с американския скришен държавен сателит, изстрелян в неделя, е изгубена. Спътникът не се е отделил от втората степен на ракетата 9 и, най-вероятно, се е счупил и паднал в морето.Това оповестява Wall Street Journal, базирайки се на анонимни източници в държавното управление на Съединени американски щати. Спътникът е бил издигнат от компанията Northrop Grumman и изстрелян след неколкократни отлагания от космодрума Кейп Канаверал от компанията на Илон Мъск SpaceX в неделя, 7 януари в 3 часа българско време.

" Спейс Екс " и Пентагонът не дадоха отговор на журналистическите въпроси за естеството на задачата " Зума ". Компания " Нортроп Груман ", изработила апарата, уточни единствено, че клиентът е американското държавно управление, а " товарът " ще бъде изведен на ниска орбита, без да прави повече разяснения.

Не е известно и дали задачата е от цивилно или военно естество. Ако обаче задачата се окаже обвързвана с националната сигурност на Съединени американски щати, тя няма да е първата, в която взе участие компанията - общо две такива устройства (сателит и безпилотен " галактически аероплан " Х-37В) надлежно през май и септември предходната година.

Представители на SpaceX към този момент направиха изказване по въпроса: „ Не разясняваме сходни задачи, само че сега всички индикатори приказват за това, че Falcon 9 е извършил своята задача номинално “.

Изданието също оповестява, че в Съединени американски щати е стартирано следствие, само че признаци за измама или „ външна интервенция “ не са открити.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР