Връзката на Китай и на Северна Корея е непобедима, заяви

...
Връзката на Китай и на Северна Корея е непобедима, заяви
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Връзката на Китай и Северна Корея е непобедима

Връзката на Китай и на Северна Корея е " непобедима ", съобщи севернокорейският водач Ким Чен-ун във втория ден от визитата на китайския президент Си Цзинпин в Северна Корея, съобщи Франс прес, като се базира на севернокорейската организация КЦТА.

" Посещението на китайския съдружник е значим мотив за двете страни да показват пред целия свят своята непобедима връзка и своето неотменимо другарство ", е споделил Ким.

Вчера вечерта по време на прием, даден в него чест в Пхенян, Си Цзинпин пък е отбелязал, че под управлението на Ким Чен-ун Северна Корея е подела нов стратегически курс за икономическо развиване и възстановяване на прехраната на популацията, като социалистическото създаване в страната е белязало нов напредък, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Синхуа.

Си е засегнал и нуклеарния въпрос и е споделил, че всички страни са съгласни да се придържат към мирните договаряния по този начин, че да се способства още повеме за мира, стабилността и просперитета в района и по света. Той призовал за споразумяване с политически средства на обстановката на Корейския полуостров, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Имахме продуктивна среща с ръководителя на КНДР Ким Чен-ун, обсъдихме бъдещите двустранни връзки и достигнахме до редица значими съглашения ", сподели Си, представен от китайското външно министерство.

" Съгласни сме, че политическото споразумяване на обстановката на Корейския полуостров дава отговор на ползите на всички страни и е универсално решение ", сподели китайският водач.

" Трябва да се придържаме към правилото на мирния разговор за застраховане на мира и стабилността на полуострова и по целия свят ", акцентира той.

Визитата, която е първо посещаване на китайски водач за последните 14 години, бе осъществена седмица преди Си и американският президент Доналд Тръмп да се срещнат на срещата на върха на Г-20 в Осака.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР