Връзката между образованието и бизнеса е от ключово значение. Тя

...
Връзката между образованието и бизнеса е от ключово значение. Тя
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Връзката между образованието и бизнеса е от ключово значение


Връзката сред образованието и бизнеса е от основно значение. Тя е залог за качеството на просветителния развой. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в СОС, при откриването на третото издание на изложението  “Транстренд 2019 - Иновации, бизнес и обучение в превоза ”, което се провежда от ВТУ „ Тодор Каблешков “.

„ През последните 30 години се наруши комуникацонната верига обучение - процедура. Това докара до разминаване сред потребностите на стопанската система и подготовката на фрагментите “, уверен е Паргов.

Според него бизнесът, общините и страната би трябвало да са сътрудник на университетите и да се употребяват от достиженията на научноизследователската им активност. „ Интересът към „ Транстренд 2019 “ потвърждава потребността от сходни изложби, на които се реализира пряк контакт сред образованието и представителите на бизнеса “, уточни той.

Калоян Паргов дружно със заместник-министъра на районното развиване и благоустрийството Валентин Йовев и ректора на Минно-геоложкия университет „ Свети Иван Рилски ” и ръководител на Съвета на ректорите проф. доктор Любен Тотев сложиха началото на този към този момент обичаен конгрес, на който представители на сектора показват най-новите инженерни технологии в транспортния, спедиторския и логистичния браншове на стопанската система. По време на събитието Калоян Паргов взе участие в откриването на четири нови лаборатории на територията на висшето учебно заведение - по „ Комуникационни системи и устройства “, по „ Металознание и технология на материалите “, по „ Изпитване и употреба на газови уреди и съоръжения “ и по „ Техническа сигурност на асансьорите “.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР