Враца. Важно е, че хората повярваха в Програмата за енергийна

...
Враца. Важно е, че хората повярваха в Програмата за енергийна
Коментари Харесай

Враца: Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на откриването на саниран жилищен блок в града

Враца. Важно е, че хората повярваха в Програмата за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и повярваха, че това, което им се дава обещание от политиците може да бъде изпълнено. Kогато стартира осъществяването на Програмата през 2014 година, мнозина саботираха процеса. Редица общини обаче съумяха да създадат нужното и реализираха триумфи. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на санирана жилищна постройка на бул. „ 2-ри юни “ № 70 във Враца, актуализирана по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Цветовете, в които е освежен блокът са синьо и жълто. На лицева страна на постройката, на наследник декор е подложен признакът на Европейският съюз – кръг с 12 златни звезди. Разгъната застроена повърхност на е 3876,57 кв. м, цената на подписания контракт е на подписания контракт - 536 094, 03 лева без Данък добавена стойност. На откриването на обновената постройка участваха и народните представители от ГЕРБ инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, кметът на Община Враца Калин Каменов, регионалният шеф на Враца Малина Николова, живущи в жилищния блок и поданици на Враца. Водосвет за здраве отслужи митрополит Григорий.
„ Благодаря на кмета Калин Каменов за триумфа, тъй като Община Враца беше една от последните, само че към този момент сте в челните редици. Това значи, че и администрацията, и жителите на общината поставят старания и всички дружно съумяват. Благодаря за поддръжката на локалната и изпълнителната власт, на държавното управление на Бойко Борисов и на народните представители от Враца, тъй като без тяхната помощ няма по какъв начин да се реализира връзката сред локалната, изпълнителната и законодателната власт “, съобщи Цветан Цветанов.
„ Ангажиментът, който имаме към Северозападна България, е извънредно сериозен акцент в ръководството на държавното управление на Бойко Борисов. Най-важната цел в този момент е построяването на четирилентов път, свързващ Ботевград и Мездра, с цел да се облекчи трафикът и да се понижи концентрацията на тежки пътнотранспортни катастрофи “, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Цветан Цветанов изясни, че по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ са планувани 624 млн. лв. за възстановяване на просветителната и спортна инфраструктура, касаеща и енергийната успеваемост на всички учебни заведения в България. „ Нашето предпочитание е програмата за енергийна успеваемост да продължи. Това е тип обществена политика, която стига директно до хората. С програмата се подкрепят фамилиите и се удължава живота на постройките. Правим ги по-добри и по-комфортни за живеене “, безапелационен бе Цветанов. Той добави, че предстоят диспути по тематиката, след които Народното събрание ще одобри решение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР