Враца. Церемонията пред пункта за наблюдение в сградата на Районно

...
Враца. Церемонията пред пункта за наблюдение в сградата на Районно
Коментари Харесай

Враца: Заместник главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев присъства на откриването на система за видеонаблюдение в града

Враца. Церемонията пред пункта за наблюдаване в постройката на Районно ръководство „ Полиция ” – Враца се състоя в наличието на кмета на града Калин Каменов, заместител основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев и шефа на регионалната дирекция старши комисар Цветелин Стоянов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . „ С новата облага жителите на Враца ще могат да се усещат по-спокойни, а полицейските чиновници ще бъдат подкрепени в работата си “, акцентира основен комисар Арабаджиев.
Това е най-модерната система за виденаблюдение в България. Софтуерната стратегия има същите благоприятни условия, с каквито разполагат системите в Брюксел, Барселона и Лондон. Комплексното видеонаблюдение ще се реализира от 35 камери, ситуирани на 13 основни кръстовища в регионалния град. Постъпващата информация ще бъде следена и оценена непрекъснато в три центъра за наблюдаване в ОДМВР – Враца, като за работа със системата са готови 14 полицейски чиновници.
Изграждането на системата за видеонаблюдение е по самодейност на община Враца, а задачата е предварителна защита на риска и откриване на осъществени престъпни закононарушения. Обхватът на системата включва обществено наличните детайли на градската среда – пътни артерии, пешеходни зони и инфраструктурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР